Είδωλο. Γυναίκα. Πριγκίπισσα. Η εικόνα της αξεπέραστη μέσα στα χρόνια. Ό,τι φόρεσε αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έντυσε πολλές γυναίκες εξουσίας, στο μέλλον. Μια απορία την ακολουθούσε πάντα, εκτός από τα αναπάντητα ερωτηματικά, τα οποία σχετίζονται με τον τραγικό θάνατό της. Αυτή η απορία ήταν «γιατί κοντό;». Η κουπ της, χαρακτηριστικό αλά γκαρσόν λουκ, με ανταύγειες, συνοδεύει τη φήμη της, με την ίδια δύναμη που το κάνει και η τιάρα της. 

Η κουπ της, χαρακτηριστικό αλά γκαρσόν λουκ, με ανταύγειες, συνοδεύει τη φήμη της, με την ίδια δύναμη που το κάνει και η τιάρα της. 

Πετυχημένο κούρεμα. Και σε καμία περίπτωση κλασικά θηλυκό. Αντίθετα φανέρωνε έναν δυναμισμό που λίγες γυναίκες τολμούν. Κι όμως, πάνω της ήταν τόσο σαγηνευτικό, όσο και το χρώμα των ματιών της. 

Πίσω από αυτό το εμβληματικό κούρεμα βρίσκεται ένας άντρας. Δύο ταλαντούχα ψαλιδοχέρια που άκουει στο όνομα Sam McKnight. Ο κομμωτής των σταρ που της έκλεψε την καρδιά μεσουρανούσε στα 80s και 90s. Αυτός κατάφερε και μεταμόρφωσε την Νταϊάνα, η οποία μέχρι τότε διατηρούσε μαλλιά μέχρι τους ώμους. 

Πίσω από αυτό το εμβληματικό κούρεμα βρίσκεται ένας άντρας. Δύο ταλαντούχα ψαλιδοχέρια που άκουει στο όνομα Sam McKnight. Εδώ με τη Νταϊάνα παζαρεύουν το ύψος των μαλλιών της.

Ο McKnight συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Νταϊάνα το 1990, όταν εκείνη επρόκειτο να φωτογραφηθεί από τον Patrick Demarchelier για την Vogue. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης  ο κομμωτής-θρύλος χρησιμοποίησε έναν σεβαστό αρισθμό από τσιμπιδάκια για να σταθεροποιήσει τα μαλλιά κάτω από την τιάρα, κι έτσι αυτομάτως σχηματίστηκε το εφέ ενός κοντού κουρέματος.

Ζήτησε από τον McKnight να την κουρέψει έτσι. Αυτός συμφώνησε. Αυτό που ακολούθησε αυτής της συμφωνίας ήταν το πιο διάσημο κούρεμα όλων των εποχών. Ένα ανδρόγυνο λουκ με περίσσια θηλυκότητα.

Η Νταϊάνα ξετρελάθηκε. Είδε τον εαυτό της με άλλα μαλλιά, απαλλαγμένη από το βάρος της προηγούμενης εκδοχής της και αυτομάτως υιοθέτησε το λουκ. Ήταν αυτή που ήθελε να είναι. Το ελεύθερο πνεύμα της είχε βρει το ιδανικό στυλ. Ζήτησε από τον McKnight να την κουρέψει έτσι. Αυτός συμφώνησε. Αυτό που ακολούθησε αυτής της συμφωνίας ήταν το πιο διάσημο κούρεμα όλων των εποχών. Ένα ανδρόγυνο λουκ με περίσσια θηλυκότητα.

Δείτε ένα βίντεο που εξιστορεί το θέμα «κουπ Νταϊάνα»:

 

TAGS