Οι ηθοποιοί που ακολουθούν τη λεγόμενη υποκριτική μέθοδο Στανισλάφσκι ζουν τον ρόλο τους κατά τη διάρκεια της παράστασης, ωστόσο η Έλεν Μίρεν τράβηξε αυτή την ιδέα στα άκρα. Σε πλήρη συνέπεια προς τον χαρακτήρα που υποδύεται στη «Μεγάλη Αικατερίνη», έκανε την πλέον θεαματική είσοδο στην πρεμιέρα της νέας αυτής σειράς του HBO, μια είσοδο που, αν μη τι άλλο, ταιριάζει απόλυτα στον επικό και τουλάχιστον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα της τσαρίνας που υποδύεται.

Παρέλασε στο κόκκινο χαλί στολισμένη με λαμπερά κοσμήματα και θρονιασμένη σε έναν βασιλικό θάλαμο που μετέφεραν τέσσερις «αυλικοί», κάνοντας εκ πρώτης όψης κάτι να κλωτσήσει μέσα σε όλους εμάς που αντιδρούμε ενστικτωδώς σε οποιαδήποτε χειρονομία θυμίζει μοναρχία. Σε μια δεύτερη ανάγνωση, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια κορυφαία, οσκαρική ηθοποιό με αίσθηση του χιούμορ, που με αυτή την κίνηση, εκτός του ότι έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα στο νέο, τηλεοπτικό αυτή τη φορά πρότζεκτ της, κατά κάποιον τρόπο τρόλαρε και τον ρόλο.

Να θυμίσουμε ότι η «Μεγάλη Αικατερίνη» είναι ένα ιστορικό δράμα σε σκηνοθεσία Philip Martin και σενάριο Nigel Williams. Παρακολουθεί τη ζωή της ηγέτιδας προς το τέλος της θητείας της, στα τέλη του 18ου αιώνα (πέθανε το 1796, έχοντας κυβερνήσει για περισσότερα από τριάντα χρόνια), με έμφαση στο ειδύλλιό της με τον Ρώσο στρατιωτικό ηγέτη Γκριγκόρι Ποτέμκιν (Jason Clarke). Το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί στις 21 Οκτωβρίου.

Δείτε παρακάτω τη «βασιλική» είσοδο της Μίρεν στην πρεμιέρα της σειράς:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS