Μόνιμοι κάτοικοι Ιταλίας και συγκεκριμένα της Βενετίας είναι η Έμμα Τόμσον και ο σύζυγός της Γκρεγκ Γουάιζ. Το ζευγάρι των ηθοποιών εγκατέλειψε τη Βρετανία μετά το Brexit για να εγκατασταθεί μόνιμα στην «πόλη του νερού». Ευτυχώς για αυτούς, η μετακόμιση ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση αφού οι Βρετανοί ηθοποιοί είχαν ήδη στην κατοχή τους μια βίλα στην πανέμορφη πόλη. Ένα φρεσκάρισμα στα ιταλικά τους όπως και λίγα μαθήματα οδήγησης σκάφους κρίθηκαν απαραίτητα για την γρήγορη προσαρμογή τους στη Βενετία.

Την ομαλή τους μετάβαση στη νέα ιταλική πραγματικότητα, ενίσχυσε και η επίσημη τιμητική πολιτογράφηση της γνωστής ηθοποιού από το ιταλικό κράτος. Μάλιστα, η Τόμσον υπέγραψε τα επίσημα έγγραφα την περασμένη εβδομάδα και δήλωσε στα ιταλικά μέσα ότι η τιμητική πολιτογράφηση της ήταν «η πραγματοποίηση ενός ονείρου που είχε εδώ και χρόνια».

Το ζευγάρι έχει πλέον τα ίδια δικαιώματα στην υγειονομική περίθαλψη, την εργασία και την ασφάλεια με τους υπόλοιπους Ιταλούς πολίτες. Ωστόσο διατηρούν ακόμη τα βρετανικά τους διαβατήρια. Αυτή η απόφαση τους πάντως δεν προκαλεί έκπληξη αφού η αγαπητή ηθοποιός έχεις δηλώσει πολλές φορές πως αισθάνεται «Ευρωπαία» και το Brexit ήταν μια «τρέλα».

 

Δείτε την ηθοποιό να μιλάει σε παλαιότερη συνέντευξή της για την ιδέα του Brexit:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS