Από τη χώρα των Βάσκων όπου βρίσκεται σε καραντίνα, η Μόνικα Μπελούτσι παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην γαλλική Madame Figaro, και μίλησε πώς κυλάει η καθημερινότητά της μετά το lockdown, για τις κόρες της, αλλά και για την πατρίδα της την Ιταλία.

Χαρακτηριστικά ανέφερε για το πως νιώθει λέγοντας, «Μια μεγάλη θλίψη. Πώς να νιώσεις κάτι άλλο σε μια τέτοια κατάσταση πρωτόγνωρη, πολύπλοκη και τρομακτική; Σκέφτομαι την χώρα μου, την Ιταλία, που είναι και η πιο πληγείσα στην Ευρώπη. Η οικογένειά μου είναι μία χαρά, αλλά η Ούμπρια και η περιοχή Κόμο υποφέρουν, για να μην αναφέρω τους φίλους μου στη Ρώμη. Αναπόφευκτα, όλοι ζούμε με τον φόβο γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες αλλά ταυτόχρονα έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους γιατρούς, είμαι σίγουρη ότι θα βρεθεί ένα φάρμακο και στη συνέχεια το εμβόλιο, αλλά για την ώρα είμαστε όλοι σε κατάσταση αναμονής. Όπως το έθεσε ο Ναπολιτάνος συγγραφέας και ηθοποιός, Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, «Η νύχτα πρέπει να περάσει». Αυτή η νύχτα πιθανότατα θα είναι μεγάλη και επίμονη, αλλά υποχρεωτικά θα μάς οδηγήσει σε κάτι νέο».

Για την καθημερινότητά της στη Χώρα των Βάσκων αναφέρει, «Ζω στους ρυθμούς των παιδιών μου. Οι κόρες μου παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου τους online, κι εγώ τις επιβλέπω με προσοχή. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα πλαίσιο. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω σενάρια και μαθαίνω στα ιταλικά τον ρόλο μου στη θεατρική παράσταση Lettres et Mémoires de la Callas, η οποία έχει προγραμματιστεί να ανέβει και στην Ιταλία. Κατά τα άλλα, υπακούμε στις οδηγίες και μένουμε σπίτι».

Ενώ για τις κόρες της συνεχίζει, λέγοντας, «Δεν μπήκα ποτέ σε ένα πλαίσιο, και δεν ανταποκρίθηκα πραγματικά στις επιταγές της κοινωνίας. Έκανα την πρώτη μου κόρη στα 40 μου. Την δεύτερη στα 45. Κατάφερα να οργανώσω μία σταθερή οικογενειακή ζωή για τα παιδιά μου, ένα ζεστό σπίτι. Απολαμβάνω να τις βλέπω να μεγαλώνουν και αυτό είναι πάνω απ' όλα για μένα μέχρι να βγάλουν τα δικά τους φτερά και να πετάξουν. Σε όλα μου τα ερωτήματα, οι κόρες μου είναι η απάντηση. Μόνο μετά τη γέννησή τους συνειδητοποίησα τον λόγο ύπαρξής μου στον κόσμο». 
 

Δείτε τις φωτογραφίες από την γαλλική Madame Figaro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS