ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μιμή Ντενίση για Πεδίο του Άρεως: Μιλά πρώτη φορά για τη στοχοποίησή της από ομάδα αντιεξουσιαστών

«Ένιωσα κατάπληξη. Εγώ δεν υπήρξα ποτέ επιθετική προς κανέναν».

Μιμή Ντενίση για Πεδίο του Άρεως: Μιλά πρώτη φορά για τη στοχοποίησή της από ομάδα αντιεξουσιαστών

Πώς ένιωσε όταν στοχοποιήθηκε από ομάδα αντιεξουσιαστών που τύπωσαν τη φωτογραφία της σε αφίσα; Σκέφτεται όντως να διεκδικήσει μελλοντικά τη δημαρχία της Αθήνας; Πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου της Σμύρνη μου Αγαπημένη με πρωταγωνίστριες τη Vanessa Redgraveκαι την Olympia Dukakis; Επικοινωνήσαμε με τη Μιμή Ντενίση στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για την ετήσια συνάντηση ενάντια στο human trafficking, και μας μίλησε για όλα.

Πριν από λίγες μέρες η φωτογραφία της βρέθηκε τυπωμένη σε αφίσα που «επικήρυττε» τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ασφάλεια στο πάρκο, με σχόλια όπως «οι ηλίθιοι ντόπιοι μικροαστοί δεν χωρούν στο Πεδίο του Άρεως», με αφορμή την πρωτοβουλία τους να βάψουν λευκή την πρόσοψη του ερειπωμένου αναψυκτηρίου Green Park. «Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια χούφτα οργισμένων ηλιθίων που αξιοποιεί τις σχέσεις της, τις μούρες της –όπως τη Μιμή και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων στις επόμενες δημοτικές εκλογές, Γιώργο Πατούλη– και μικροπολιτικές πρακτικές επιπέδου facebook για να διαφημίσει τις διαθέσεις της για ένα κομμάτι της μητρόπολης» ανέφερε χαρακτηριστικά η αφίσα. Η Μιμή Ντενίση μέχρι σήμερα επέλεξε να μην απαντήσει. Άλλωστε, την Κυριακή το πρωί έφευγε για Βρυξέλλες, καλεσμένη της Κομισιόν στην ετήσια συνάντηση ενάντια στο human trafficking. Όμως, μιλώντας μας λίγες μέρες αργότερα, δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή της για όσα συμβαίνουν…

-Πριν από λίγες μέρες η φωτογραφία σας χρησιμοποιήθηκε σε αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας ομάδας που στοχοποίησε πολλούς Αθηναίους για κάτι που για τους υπόλοιπους θεωρείται η πιο λογική επιθυμία: αγωνίζεστε για την αποκατάσταση της τάξης, της καθαριότητας και της ασφάλειας στο Πεδίο του Άρεως, όπου κατοικείτε. Πώς νιώσατε όταν είδατε τις συγκεκριμένες αφίσες;

Ένιωσα κατάπληξη. Εγώ δεν υπήρξα ποτέ επιθετική προς κανέναν. Είναι γνωστό πως είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, είτε αφορά στην εθνικότητα, στη θρησκεία, στο φύλο, στην προέλευση. Απλά πιστεύω πως ένα δημόσιο πάρκο πρέπει να ανήκει σε όλους, και στη μαμά με το καροτσάκι και στον παππού που θα πάει να παίξει τάβλι και στον άπορο που θα πιει τον καφέ του σ’ ένα παγκάκι και στο χρήστη που όμως δεν θα κάνει χρήση εκεί. Πρέπει να είναι καθαρό και ασφαλές για όλους.

-Ζείτε πολλά χρόνια στην περιοχή. Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά;

H καθημερινότητα είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να είναι όλα ήρεμα, μπορεί να είναι όλα τα αυτοκίνητα σπασμένα, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι ξαπλωμένοι στο δρόμο και άλλοι που κάνουν ενέσεις μπροστά στην πόρτα σου. Όσο για τη νύχτα, δεν υπάρχει ποτέ ηρεμία. Φωνές, μουσικές και καβγάδες μέχρι το ξημέρωμα, φωτιές αναμμένες στη μέση του δρόμου και βία.

-Πέρασε τα τελευταία χρόνια από το μυαλό σας η σκέψη να μετακομίσετε σε μια άλλη, ίσως πιο ασφαλή και με λιγότερα προβλήματα περιοχή;

Η λύση του προβλήματος δεν είναι να φύγουν οι κάτοικοι απ’ την περιοχή. Όλοι σκεφτόμαστε τα προβλήματα των χρηστών, που πραγματικά θα έπρεπε να τους βοηθήσει το κράτος βρίσκοντας τους χώρους για να τους εξασφαλίσει υγεία και αξιοπρέπεια. Ρατσισμός είναι να τους βλέπεις να υποφέρουν στο δρόμο και να τους αντιμετωπίζεις σαν μειονότητα που την αφήνεις στην τύχη της. Το ίδιο ισχύει και για τους άστεγους και για τους μετανάστες. Και οι κάτοικοι όμως της περιοχής δεν έχουν δικαιώματα; Αυτούς δεν πρέπει να τους σκέφτεται κανείς;

-Άτυπα υπάρχει η αίσθηση πως είστε η επικεφαλής της κινητοποίησης των κατοίκων για τη διάσωση του πάρκου.

Δεν ανήκω σε κανένα σύλλογο και φυσικά δεν είμαι επικεφαλής κανενός συλλόγου. Έχω μάθει απλώς να λέω με θάρρος τη γνώμη μου και να υπερασπίζομαι το δίκαιο. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι σύλλογοι στην περιοχή και ξέρω πως όλοι αγωνίζονται για το Πεδίο του Άρεως όσο κι εγώ. Κάνεις δεν φέρεται ρατσιστικά. Αντίθετα, όλοι βοηθάμε όσους μπορούμε. Στόχος μας είναι να ξαναγίνει το πάρκο ένας χώρος που να μπορούμε να τον απολαύσουμε όλοι οι Αθηναίοι και οι τουρίστες.

-Τη στιγμή που έχετε τόσο έντονη δράση για το προσφυγικό στην Ελλάδα, δεν νιώσατε πως έρχεται το τέλος της λογικής όταν σας κατηγόρησαν για συγκαλυμμένο ρατσισμό, επειδή απλά ζητάτε να σταματήσει το εμπόριο ναρκωτικών στο πάρκο;

Η ζωή κάθε ανθρώπου είναι η απόδειξη των απόψεών του, όχι τα λόγια του. Έγραψα ένα έργο για το ελληνικό προσφυγικό ζήτημα του ’22 με το οποίο δεν είχε ασχοληθεί κανείς ποτέ. Το σημερινό μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαι ενεργά, όπως επίσης με την προσφορά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τους οποίους συνεργάζομαι, με το Safe Passage κ.λπ. Ο καθένας στην Ελλάδα μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά οι πράξεις αποδεικνύουν ποιος είναι ο καθένας μας.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.

Πηγή: peoplegreece.com

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.