Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο του θεάτρου και συγκεκριμένα για την υπόθεση του γνωστου σκηνοθέτη και ηθοποιού, ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή βιασμό και κακοποίηση ανηλίκων. 

Μάλιστα, ο Χάρης Τζωρτζάκης δε δίστασε να μιλήσει ονομαστικά για συγκεκριμένα άτομα, ζητώντας δικαιωσύνη για τα θύματα, αλλά και για ολόκληρο τον χώρο του πολιτισμού.

«Δικαίωση θα είναι όταν πραγματικά αποδοθεί δικαιοσύνη και φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο, δηλαδή αποκαλυφθεί όλο αυτό το κύκλωμα και εν τέλει απ’ ότι φαίνεται δεν φημολογείται αλλά είναι υπαρκτό κιόλας. Μιλάμε για ένα κύκλωμα παιδεραστίας δεν μιλάμε απλώς δηλαδή για έναν άνθρωπο ο οποίος κατηγορείται για παιδεραστία. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα κύκλωμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Θα ήθελα να δώσουμε και την πολιτική διάσταση στο όλο ζήτημα, το οποίο αφορά στο σύνολο την ελληνική κοινωνία. Αφορά το τι κράτος και τι κοινωνία έχουμε στην πραγματικότητα. Γιατί εδώ πέρα δεν χωράνε κομματικά παιχνίδια. Αν είναι να μιλήσουμε πρέπει να μιλήσουμε για όλους, για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, για όλους».

«Νιώθω ότι ζούμε σε μια κοινωνία τεράτων. Το νιώθω κι εγώ, το νιώθουν και οι συνάδελφοι μου. Γιατί ζω σε μια κοινωνία τεράτων; Γιατί από μικρός παρακολουθώ την εξουσία της εκάστοτε κυβέρνησης αυτού του τόπου να γράφει τους πολίτες στα παλιά της υποδήματα. Δεν φτάνει ένας άνθρωπος από μόνος του στο σημείο να γίνει διευθυντής του εθνικού θεάτρου. Κάποιοι τον τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση. Δε φτάνει ένας άνθρωπος να φτάνει να κατηγορείται για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα χωρίς να υπάρχει δολοπλοκία στο σύνολο της κοινωνίας», επισήμανε εν συνεχεία.

«Όταν είχαμε τους νεκρούς στο Μάτι δεν παραιτήθηκε ούτε ένας από την κυβέρνηση. Και αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα κύκλωμα παιδεραστίας και η υπουργός σφυρίζει αδιάφορα. Προσπαθεί να σώσει την πολιτική της καριέρα. Ζούμε σε μια κοινωνία που η εξουσία νιώθει τόσο δυνατή που θεωρούν ότι ακόμα και αν φτάσουν στο σημείο να βιάζουν ανήλικα παιδιά δε θα τους αγγίξει κανένας. Δεν μπορεί η πολιτική εξουσία να απευθύνεται στους ανθρώπους του θεάτρου και να λέει “εσείς που ξέρατε γιατί δεν μιλάγατε;”»

«Το δημοσίευμα με τη μαρτυρία του Νίκου Σ.  υπάρχει από τις 6 Φλεβάρη. Πόσες μέρες έχουν περάσει; Σχεδόν δύο βδομάδες. Αυτές τις δύο βδομάδες επικοινώνησε η υπουργός με τη δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη; Επικοινώνησε με το παιδί; Γιατί δε μιλάμε για φήμες, στις 6 Φλεβάρη υπάρχει καταγγελία επώνυμη» είπε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Δεν ζητάω από την υπουργό να επιτελέσει τον ρόλο της δικαιοσύνης. Δεν ζητάω από την υπουργό να παραιτηθεί επειδή γνώριζε. Αν γνώριζε η υπουργός θα ζητούσα να παρέμβει εισαγγελέας και για την υπουργό. Ζητάω να παραιτηθεί η υπουργός επειδή δεν γνώριζε. Όταν βάζουμε ανθρώπους σε τέτοιες θέσεις οφείλουμε να ψάχνουμε τα πάντα. Ακόμα και μία φήμη να υπάρχει θα πρέπει να την αναζητήσουμε ως υπεύθυνοι στην πολιτική ηγεσία»

«Το ότι αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να είναι σε αυτή τη θέση και παρόλα αυτά να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, σημαίνει πως πιστεύουν ότι δε θα τιμωρηθούν επειδή έχουν ισχυρούς φίλους. Πρέπει να πούμε να πράγματα με το όνομα τους. Στην Ελλάδα όποιος έχει ισχυρούς φίλους δεν τον αγγίζει κανείς. Μπορώ να πω πάρα πολλά παραδείγματα. Να πούμε για την περίπτωση του 2012 στο Παπάφειο ίδρυμα που είχε βιασμός από επτάχρονο παιδάκι και η διοίκηση το κουκούλωσε» επισήμανε ακόμη.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS