Πριν από 4 χρόνια, στις 18 Αυγούστου του 2017, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη, μία από τις μεγαλύτερες σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. 

Ήταν η «Στεφανία» της μεγάλης οθόνης, η πανέμορφη «Τζένη» στο Κορίτσια για Φίλημα, η καταφερτζού «Ζωίτσα» στο «Τέντυ μπόι αγάπη μου». Η ίδια συνήθιζε να λέει ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη χαρά της ζωής της. Το ότι ο κόσμος τη φώναζε ακόμα «Ζωίτσα» παρά τα χρόνια που είχαν περάσει.

Το όνομα της έμεινε άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτή της Φίνος Φιλμς, της εταιρίας παραγωγής που την ενέδειξε και στην οποία γύρισε τις πιο πετυχημένες ταινίες της καριέρας της. Κάποιοι λένε ότι ο Φίνος, απογοητευμένος από τη συμπεριφορά της Αλίκης Βουγιουκλάκη, βρήκε στο πρόσωπο της Λάσκαρη ένα νέο, όμορφο πρόσωπο που μπορούσε να εμπιστευτεί απόλυτα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι την είχε σαν παιδί του. Παρόλα αυτά η Αλίκη και η Ζωή υποστήριζαν μέχρι το τέλος ότι ποτέ δεν ένιωσαν ζήλια ή ανταγωνισμό η μία με την αλλη.

Δείτε ένα σχετικό απόσπασμα:

Σήμερα, με αφορμή την επέτειο του θανάτου της, η Φίνος Φιλμς θυμάται τη μεγάλη σταρ, κάνοντας μία συγκινητική ανάρτηση για την πιο αγαπημένη «Ζωή» του ελληνικού κινηματογράφου.

«Με μια μοναδική αύρα γοητείας, η Ζωή Λάσκαρη ήταν μια ατόφια σταρ, ένα θεότρελο crazy girl, μια σπουδαία καλλιτέχνης που δεν φοβήθηκε ποτέ να πάρει ρίσκα. Αγαπημένο «παιδί» της Φίνος Φιλμ και μούσα του Γιάννη Δαλιανίδη, ερμήνευσε σπουδαίους ρόλους, καθιέρωσε την αντισυμβατική της περσόνα και κέρδισε το χειροκρότημα που της άξιζε.

Έφυγε σαν σήμερα πριν τέσσερα χρόνια (πότε πέρασαν;)», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σελίδα της Φίνος Φιλμ στο Facebook

 

Κεντρική φωτογραφία: ΥοuTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS