Σε νέα συνέντευξή του ο Νίκος Κουρής μίλησε για τον μακροχρόνιο αγώνα που δίνει για την υγεία του, από τότε που διαγνώστηκε, στην εφηβεία, με διαβήτη. «Η δική μου ζωή είναι πολύ δύσκολη εκ των πραγμάτων λόγω της πάθησης που έχω και έτσι βλέπω και τον κόσμο αναγκαστικά» είπε στη Λένα Αρώνη και στην εκπομπή «Art Week» της ΕΡΤ.

«Έκανα μόνος μου αγώνα για να αποσυνδεθώ από την ευχαρίστηση του φαγητού. Έχει ένα πράγμα πάρα πολύ μίζερο [αυτό], την ίδια όμως στιγμή που σου χαρίζει καλή διάθεση στην υγεία σου. Επειδή λοιπόν το να φάω ένα γλυκό μου στοιχίζει πάρα πολύ κακή διάθεση και πολύ κακή υγεία και πολύ κακή ρύθμιση σε αυτό που προσπαθώ να ρυθμίσω, δεν το χαλαλίζω για να φάω μια πάστα, ούτε μια μακαρονάδα».

«Έκανα μόνος μου αγώνα για να αποσυνδεθώ από την ευχαρίστηση του φαγητού. Έχει ένα πράγμα πάρα πολύ μίζερο [αυτό], την ίδια όμως στιγμή που σου χαρίζει καλή διάθεση στην υγεία σου»

Ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Επειδή πρέπει να τα μετράω όλα, δηλαδή τι θα κάνω, τι ενέργεια θα ξοδέψω, τι θα φάω για να ξοδέψω αυτή την ενέργεια, πόσο θα κοιμηθώ, πόσο θα στεναχωρηθώ, όλα αυτά επηρεάζουν τη ζωή μου. Αυτό το μέτρημα είναι εξόχως ξενέρωτο. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στη ζωή από το να μετράς τα πάντα. Το μέτρημα είναι τόσο κόντρα στη φύση μου, δεν έχω κανένα μέτρημα και κανένα όριο».

Να θυμίσουμε ότι σε άλλη, πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή του, στη Φαίη Σκορδά, όπου επίσης είχε μιλήσει για τον διαβήτη, είχε πει: «Έχω φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα μετά από 25 χρόνια που είμαι διαβητικός. Στα 13 μου το έπαθα, είμαι 47. […] Δεν υπάρχει ευκολία, υπάρχει ένας αγώνας με πάρα πολλά πειράματα για να μπορείς να το φέρεις εκεί που θες και να μπορείς να ονειρεύεσαι και να κάνεις πράγματα που θέλεις. Έχω αφήσει πολλά πράγματα στη ζωή μου επειδή δεν μπορώ να τα κάνω, δεν μπαίνω στον κόπο. Είμαι πολύ επιλεκτικός».

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα της νέας συνέντευξης του Νίκου Κουρή:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Glomex

TAGS