Στο Μάτι, εκεί που όπως λέει η ίδια είναι ο τόπος της, εξακολουθεί να μένει η Νίκη Βίσση, δύο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Η αδελφή της Άννας Βίσση, σε πρόσφατη συνέντευξη της, ξέσπασε για τη γραφειοκρατία, μιλώντας για την άμεση ανάγκη να αποδωθεί δικαιoσύνη.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εγώ μένω στο Μάτι γιατί ήταν η μόνιμη κατοικία και ζούσα από το 1995 εκεί με την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Έχουμε πάρει άδεια και ξαναχτίζουμε το σπίτι. Μένω στο υπόγειο του σπιτιού μου, που είχε καεί κι αυτό και το έφτιαξα».

Παρόλα αυτά εξήγησε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι σε τόσο ευνοϊκή θέση όσο εκείνη: «Υπάρχει όμως κόσμος που εδώ και δύο χρόνια περίπου ταλαιπωρείται με γραφειοκρατικές διαδικασίες και δεν μπορούν να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση της κατοικίας τους. Υπάρχουν ακόμα οικογένειες με παιδάκια που μένουν στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, όπου κάποια στιγμή θα πρέπει και αυτοί να φύγουν από εκεί, καθώς θα λήξει η διορία. Το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν δικαιωθεί ακόμα, δηλαδή δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη».


«Εγώ, σαν Νίκη, περιμένω αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν ανθρώπους να δικαιωθούν. Θα ήθελα πάρα πολύ οι υπεύθυνοι που κατηγορούνται να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει και εννοείται οι υπόλοιποι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους να συνεχίζουν να έχουν μια καθημερινή, κανονική ζωή, όπως είχαν», κατέληξε η Νίκη Βίσση για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Μάτι.

Δείτε ένα παλαιότερο βίντεο με τη Νίκη Βισση να ανοίγει την πόρτα του καμμένου σπιτιού της στο Μάτι:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS