Πριν από μερικά χρόνια το μοντέλο και ηθοποιός Λις Χάρλεϊ πήρε την απόφαση να επενδύσει τη δική της εταιρία ρούχων, λανσάροντας στην αγορά πανάκριβα, εντυπωσιακά και πολυτελή ταφτάνια, την επιμέλεια των οποίων έχει, όπως έχει δηλώσει, εξ' ολοκλήρου η ίδια. 

Η Χάρλεϊ, σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια, έχει όλη την επίβλεψη της εταιρίας, από την παραγωγή και τα υλικά μέχρι το μάρκετινγκ, έχει όμως ξεχάσει μέσα σε όλα να φροντίσε ώστε να υπάρχει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους του εργοστασίου όπου κατασκευάζονται τα διάσημα, πολυτελή ρούχα της.

Έτσι λοιπόν το σκάνδαλο δεν άργησε να ξεσπάσει. Όπως έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες ώρες στα μέσα του εξωτερικού το εργοστάσιο παραγωγής των συγκεκριμένων καφτανιών, που τόσο περήφανα φοράει τη Λιζ ποζάροντας στο Instagram, βρίσκεται λίγο έξω από το Νέο Δελχί στην Ινδία και οι συνθήκες που επικρατούν εκεί μέσα είναι απλώς απαράδεκτες. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, κάνουν υπερωρίες μία ολόκληρη μέρα, δεν παίρνουν άδεια διακοπών και λαμβάνουν μόλις το «τραγικό» ποσό των 100 ευρώ το μήνα. Επίσης, το εργοστάσιο μετακόμισε πρόσφατα σε νέες εγκαταστάσεις που μοιάζουν με φυλακή, αφού περιτριγυρίζονται από τοίχους 8,5 μέτρων και συρματοπλέγματα.

Γυναίκα που εργάζεται στο εργοστάσιο τόλμησε να μιλήσει για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, δηλώνοντας ότι οι υπάλληλοι δεν μπορούν αν πάρουν καν άδεια και πως αν κάνουν το λάθος να το ζητήσουν τους αναγκάζουν να δουλέψουν ακόμα περισσότερο.

Πάντως, από την πλευρά της Λιζ Χάρλει, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ανέφερε το βράδυ της Κυριακής πως το brand της έχει έχει έγκυρη πιστοποίηση BSCI [Επιχειρηματική Πρωτοβουλία Κοινωνικής Συμμόρφωσης] και έχει περάσει όλα τα απαιτούμενα κοινωνικά πρότυπα της βιομηχανίας των ενδυμάτων, τηρώντας όλους τους νόμους της εργασίας και της πληρωμής.
 

 

 

TAGS