Σε μία πιθανή κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας του περίφημου Megxit, η ηθοποιός που θα υποδυόταν τη Μέγκαν Μαρκλ θα έβγαινε πανηγυρικά από το πάρκινγκ της νέας της οικίας στο Βανκούβερ του Καναδά, καθισμένη στη θέση του οδηγού στο μεγάλο, μαύρο, εμφανώς λερωμένο από της λάσπες του καναδικού χειμώνα, Range Rover της, και θα πατούσε γκάζι την στιγμή που στο background θα ακουγόταν το «I want to break free» των Queen. Αυτή είναι η εικόνα που εύκολα σου έρχεται στο μυαλό βλέποντας την πραγματική Μαρκλ να καταφθάνει μέσα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στο αεροδρόμιο της πόλης Βικτώρια, σταματώντας διακριτικά λίγο έξω από το πάρκινγκ και περιμένοντας υπομονετικά μία φίλη της, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Η Μαρκλ οδηγούσε μόνη της, ενώ δεν είχε μαζί της συνοδεία προσωπικής ασφάλειας ή κάποιον άλλο βοηθό, μοιάζοντας πραγματικά χαλαρή και χαρούμενη που μπορούσε να πραγματοποιήσει χωρίς πίεση και άγχος μία τόσο δεδομένη για τον περισσότερο κόσμο καθημερινή δραστηριότητα. Όλα αυτά ενώ στον βρετανικό Τύπο γίνεται έντονος λόγος σχετικά με το γεγονός ότι οι Sussexes διώχνουν το προσωπικό από το σπίτι της στη Μεγάλη Βρετανία, το διάσημο Frogmore Cottage στο κάστρο του Ουίνδσορ, καθώς δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στην Αγγλία. 

Βέβαια ο φωτογραφικός φακός την εντόπισε, αλλά αυτό δεν έδειξε να την επηρεάζει.  Η Μαρκλ σταύθμευσε το αμάξι της δίπλα στο πεζοδρόμιο και περίμενε, χαζεύοντας παράλληλα στο κινητό της, τυλιγμένη με ένα ζεστό, πουπουλένιο μπουφάν, έχοντας έναν μάλλινο σκούφο στα μαλλιά της. Αν δεν γνωρίζαμε ότι πρόκειται για τη δούκισσα του Σάσεξ θα μπορούσαμε με ευκολία να πιστέψουμε ότι είναι μία οποιαδήποτε περιποιημένη γυναίκα που βγήκε για μερικές δουλειές στην πόλη. 

Και μάλλον αυτό ήταν το ζητούμενο της ίδιας της Μέγκαν, αλλά ακόμα περισσότερο του Χάρι. Πριν μερικά χρόνια ο ίδιος ο Ουίλιαμ, που τώρα δείχνει να μην κατανοεί την απόφαση του αδελφού του, είχε δηλώσει σε συνέντευξη του πως όσο καταπληκτική κι αν μοιάζει η προνομιακή θέση τους στον έξω κόσμο, κανείς τους δεν επιθυμεί αυτή την ευθύνη και όλα όσα συνεπάγεται. «Κανείς μας δεν θέλει να γίνει βασιλιάς,» είχε πει. 

Τελικά καμιά φορά σε αυτή τη ζωή, όταν όλα δείχνουν να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, η λύση έρχεται σε σένα από τον πιο απρόσμενο σύμμαχο. Σε αυτή την περίπτωση, εντελώς αναπάντεχα, η Ελισάβετ έδωσε στο ζευγάρι την έγκριση της να συνεχίσει τη ζωή του, όπως εκείνο επιθυμεί. Πολλοί έκαναν λόγο για ένα «έξυπνο σχέδιο της», για μία προσπάθεια να κάνει τη μοναρχία να φανεί στο κοινό ως πρωτοποριακή και κουλ. Ίσως να είναι και έτσι, ίσως απλά να μην είχε την επιλογή να κάνει και πολλά περισότερα. 

Όπως είναι επίσης πιθανό η γυναίκα στην οποία η βασιλεία φορέθηκε καπέλο, πριν από πολλές δεκαετίες, πριν η ίδια προλάβει να καταλάβει τι ακριβώς της είχε συμβεί, να απέδειξε τελικά ότι ξέρει πολύ καλά τι θα πει να θέλεις να τρέξεις μακριά ελεύθερος. Και να μην μπορείς. 

Δες στο βίντεο την πρόσφατη εμφάνιση της Μέγκαν Μαρκλ στο αεροδρόμιο της Βικτώρια του Καναδά.

Με πληροφορίες από τη DailyMail. 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS