Αλλάζουν τα δεδομένα για την prime time του Star. Το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς ετοιμάζεται για μια ιστορική αλλαγή. Για πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά θα αφιερώσει όλη του την prime time σε ελληνικό πρόγραμμα. Εκτός από το Money drop με τη Βίκυ Σταυροπούλου που μεταδίδεται στις 21:00, από τον Ιανουάριο θα ενταχθεί καθημερινά στις 22:00 στο πρόγραμμα το MasterChef 2. Σύμφωνα με τη Realnews, τα γυρίσματα ξεκίνησαν ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι τρεις κριτές φέτος θα είναι οι: Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο οποίος παίρνει τη θέση που άφησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ποιος είναι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος;

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία με την πτώση του τείχους του Βερολίνου… αλλά 7 χρόνια νωρίτερα… Με το που τελείωσε το λύκειο γράφτηκε σε μια σχολή μαγειρικής, την οποία όμως δεν τελείωσε ποτέ.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην μαγειρική στο Semiramis και μετά πήρε την απόφαση να κάνει το μεγάλο βήμα και να πάει στο Λονδίνο ώστε να εξελίξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του κοντά στον διάσημο και ιδιόρρυθμο Gordon Ramsey. Εκεί έμεινε για περίπου ένα χρόνο και το μόνο που πρόλαβε να δει από το Λονδίνο ήταν το επιβλητικό ρολόι του Big Βen …και αυτό επειδή ήταν ορατό από το νυχτερινό λεωφορείο που έπαιρνε το βράδυ για να γυρίσει στο σπίτι.

Έπειτα αποφάσισε να επιστρέψει και να μετουσιώσει σε μαγειρικές δημιουργίες όσες εμπειρίες , με τόσο κόπο είχε συλλέξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον Jerom Seres. Μία κίνηση που τον δικαίωσε σχεδόν αμέσως αφού σε διάστημα 6 μηνών πήραν μαζί το πρώτο τους αστέρι Michelin. Την ίδια περίοδο συνδύαζε την εργασία του στο εστιατόριο με αμισθί απασχόληση σε έναν φούρνο και ένα κρεοπωλείο.

Όντας σε μία από τις πιο παραγωγικές φάσεις της ζωής του, το ίδιο καλοκαίρι πήγε στην Σαντορίνη και ανέλαβε ένα εστιατόριο στην Οία, τον Παπαγάλο. Αποφασισμένος να μάθει όσα περισσότερα μπορεί επάνω στην γαστρονομία πήγε οδηγώντας με το αυτοκίνητο του στην Δανία στο Νόμα για φαγητό και στην επιστροφή του έκανε μια παράκαμψη πηγαίνοντας στο Σαν Σεμπαστιαν , όπου και δούλεψε στο Mugaritz, την εποχή που ήταν το 3ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε το ΑΛΕΡΙΑ, το οποίο βραβεύθηκε από το Αθηνόραμα. Εκείνη την περίοδο μπαίνει στη ζωή του και το Master Chef, όπου συμμετέχει ως Food and Beverage Producer.

Επόμενο βήμα του ήταν η Γερμανία, όπου ανέλαβε ένα εστιατόριο χωρίς όμως ποτέ του να μπορέσει να προσαρμοστεί εκεί, με αποτέλεσμα μετά από 6 μήνες να επιστρέψει. Μετά την Γερμανία ανέλαβε διάφορα μαγαζιά ως σεφ και ως σύμβουλος.

Σήμερα είναι executive chef στο εστιατόριο Feedέλ Urban Gastronomy που ανήκει στον όμιλο Momentum και που πρόσφατα πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα.

 

Πηγή: zappit.gr

TAGS