Παρόλο που πρόσφατα η Μαντόνα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχοπαθή ναζί», πριν από λίγες μέρες ανέβασε στα social media την ίδια θεωρία συνωμοσίας που έχει υποστηρίξει και ο Αμερικανός πρόεδρος: ότι υπάρχει ήδη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά μας το κρύβουν.

Συγκεκριμένα, το Instagram διέγραψε από το λογαριασμό της Μαντόνα ένα βίντεο που παρουσίαζε μια Αμερικανίδα παιδίατρο, τη Στέλα Ιμάνουελ, που έχει δεχτεί κριτική τόσο για τις θεωρίες συνωμοσίας που διασπείρει, για παράδειγμα για τους «δαίμονες του σεξ που προκαλούν ενδομητρίωση», όσο και για τις ομοφοβικές απόψεις της.

Η Μαντόνα ισχυρίστηκε ότι το εμβόλιο του νέου κορονοϊού «είναι διαθέσιμο εδώ και μήνες», ενώ στο μεταξύ «οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί και άρρωστοι αρρωσταίνουν όλο και περισσότερο».

Ανάμεσα στους μουσικούς που καταδίκασαν την ανάρτηση της Μαντόνα ήταν η Άνι Λένοξ, που τη χαρακτήρισε «απόλυτη τρέλα»

Στη συνέχεια το Instagram θόλωσε την εικόνα του βίντεο, προσθέτοντας τον χαρακτηρισμό «ψευδής πληροφορία». Διαφορετική άποψη, ωστόσο, φαίνεται να έχει η Μαντόνα, που υποστήριξε πως «η αλήθεια θα μας απελευθερώσει όλους!», χαρακτηρίζοντας την Ιμάνουελ «την ηρωίδα μου». «Αλλά κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια» πρόσθεσε. «Ειδικά όσοι βρίσκονται σε θέση ισχύος και βγάζουν χρήματα από τη μακροχρόνια έρευνα για ένα εμβόλιο».

Σύμφωνα με την Guardian, ανάμεσα στους μουσικούς που καταδίκασαν την ανάρτηση της Μαντόνα ήταν η Άνι Λένοξ, που τη χαρακτήρισε «απόλυτη τρέλα». Η Λένοξ πρόσθεσε: «Δεν το πιστεύω ότι υποστηρίζεις αυτή την επικίνδυνη απάτη. Ελπίζω απλά να χάκαραν τη σελίδα σου και να δώσεις μια καλή εξήγηση».

Το βίντεο γυρίστηκε σε μια εκδήλωση όπου η Ιμάνουελ ισχυρίστηκε ότι θεράπευσε πάνω από 350 ασθενείς με υδροξυχλωροκίνη. Αποκάλεσε «ψευδοεπιστήμη» τις μελέτες που διαψεύδουν την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου και ενθάρρυνε το κοινό να μη φοράει προστατευτικές μάσκες.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: EPA/JASON SZENES

TAGS