Όταν δύο μικρά αγόρια από τη Βρετανία ξεκίνησαν την προσωπική τους εκστρατεία για να βοηθήσουν την Υεμένη, σίγουρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα απολάμβαναν την υποστήριξη μιας από τις διασημότερες αστέρες στον κόσμο. 

Η Υεμένη βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς πέρα από την πανδημία της COVID-19 έχει να αντιμετωπίσει έναν εμφύλιο πόλεμο, κακές συνθήκες δημόσιας υγιεινής, πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα υποσιτισμού. Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, 12,2 εκατομμύρια παιδιά στη χώρα χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια.

Αυτή η κατάσταση κινητοποίησε δύο παιδιά που ζουν στη Βρετανία, τους Ayaan Moosa και Mikaeel Ishaaq, που θέλοντας να βοηθήσουν την Υεμένη έστησαν έναν πάγκο έξω από το σπίτι τους και άρχισαν να πουλούν λεμονάδα. Η επιχείρησή τους, «Lemonade for Yemen-Aid», συγκέντρωσε ανέλπιστη δημοσιότητα, σε σημείο να προβληθεί ακόμα και από το BBC.

Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, 12,2 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια.

Προσέλκυσε ακόμα και την προσοχή της Αντζελίνα Τζολί, η οποία έστειλε μια προσωπική επιστολή στα αγόρια, γράφοντας: «Σας ευχαριστώ για ό,τι κάνετε με τους φίλους τους για να βοηθήσετε τα παιδιά της Υεμένης. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να αγοράσω τη λεμονάδα σας, αλλά θα ήθελα παρ’ όλα αυτά να κάνω μια δωρεά για το σκοπό σας. Με αγάπη, Αντζελίνα». Το ποσό της δωρεάς δεν έγινε γνωστό, ωστόσο χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους «εξαιρετικά γενναιόδωρο».

Το πιο χαριτωμένο της υπόθεσης ήταν η αντίδραση των αγοριών, όταν πήραν στα χέρια τους την επιστολή της Τζολί. Όπως είπε η μαμά του Ayaan: «Όταν τους είπαμε γι’ αυτό, τα πρόσωπά τους παρέμειναν ανέκφραστα γιατί δεν είχαν ιδέα ποια είναι η Τζολί. Έτσι, χρειάστηκε να δούμε το Tomb Raider για να καταλάβουν πόσο διάσημη είναι».

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση των αγοριών για την Υεμένη και την ανταπόκριση της Τζολί:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: EPA/NEIL HALL 

TAGS