ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Ο αληθινός λόγος που έχει γοητευτεί από την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η ιστορία πίσω από τη νέα, viral φωτογραφία τους που ανέβασε ο ηθοποιός στο Instagram.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Ο αληθινός λόγος που έχει γοητευτεί από την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, δύο από τους μεγαλύτερους μαχητές του περιβάλλοντος στον κόσμο, ο καθένας από διαφορετική πλατφόρμα, συναντήθηκαν στο Χόλιγουντ. Έβγαλαν μια φωτογραφία κάτω από την καλιφορνέζικη λιακάδα που η φωτεινή και χαλαρή διάθεση που αποπνέει δίνει την αίσθηση πως πρόκειται για την επανένωση δύο καλών φίλων. Φυσικά, μόλις την ανέβασε ο ηθοποιός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έγινε viral.

Πώς βρέθηκαν όμως μαζί; Όταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ ταξίδεψε στο Λος Άντζελες, δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον οσκαρικό ερμηνευτή-δημιουργό ο οποίος δήλωσε καταγοητευμένος από την προσωπικότητα της 16χρονης ακτιβίστριας.

«Λίγες στιγμές στην ιστορία οι ανθρώπινες φωνές γιγαντώνονται σε τόσο καθοριστικές στιγμές και με τόσο αποφασιστικούς τρόπους – αλλά η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε ο ηγέτης της εποχής μας» έγραψε ο Ντι Κάπριο στο Instagram. «Η ιστορία θα μας κρίνει για ό,τι κάνουμε σήμερα για να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές θα απολαμβάνουν τον ίδιο, βιώσιμο πλανήτη που εμείς τόσο κατάφωρα θεωρούσαμε δεδομένο».

«Λίγες στιγμές στην ιστορία οι ανθρώπινες φωνές γιγαντώνονται σε τόσο καθοριστικές στιγμές και με τόσο αποφασιστικούς τρόπους – αλλά η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε ο ηγέτης της εποχής μας»

Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση της Τούνμπεργκ με επώνυμη προσωπικότητα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένας άλλος αστέρας, ο τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς, την είχε υπερασπιστεί απέναντι στους επικριτές της. «Ό,τι κι αν πιστεύετε για τις ομιλίες της, τον τόνο της ή τις εκφράσεις του προσώπου της, τον θυμό της, το πάθος της, τα προσβλητικά σχόλια δεν πρόκειται να βοηθήσουν τον ψυχισμό του νεαρού κοριτσιού, όποια θέση κι αν παίρνετε απέναντι στο κλίμα».

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έχει επίσης δηλώσει υποστηρικτής της. Όπως σχολίασε, «έμεινε εμβρόντητος» από τη συνάντηση που είχαν οι δυο τους. Είχε προσφερθεί μάλιστα να της δανείσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητό του για να ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη στον Καναδά, όπου θα οδηγούσε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

«Ελπίζω το μήνυμα της Γκρέτα να αφυπνίσει τους ηγέτες του κόσμου, ότι η περίοδος αδράνειας τελείωσε» συνέχισε να γράφει ο Ντι Κάπριο. «Χάρη στην Γκρέτα και στους νέους ακτιβιστές σε ολο τον κόσμο νιώθω αισιόδοξος για το μέλλον. Ήταν τιμή μου να περάσω χρόνο μαζί της. Εκείνη κι εγώ δεσμευτήκαμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο, με την ελπίδα να εξασφαλίσουμε στον πλανήτη μας ένα πιο φωτεινό μέλλον».

Δείτε μια ομιλία όπου ο Ντι Κάπριο υπερασπίζεται τους νέους ακτιβιστές του κλίματος:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: @leonardodicaprio

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.