Σε νέα συνέντευξή της στο Dot η Τζένη Μπότση μίλησε για τη ζωή της όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα: τη μητρότητα, τη σχέση με τον σύντροφό της, αλλά και την κοινωνική κριτική που θεωρεί ξεπερασμένη.

«Είναι πολύ καλή η μικρή, συνεργάσιμη» είπε για την ενός έτους κόρη της. «Βέβαια το γεγονός ότι είμαι μαζί της 24 ώρες το 24ωρο την έχει βοηθήσει πολύ. Εμένα δεν ξέρω πόσο έχει βοηθήσει!». Η ίδια συνέχισε: «Μια γυναίκα που έχει συνηθίσει να δουλεύει, να βγαίνει από το σπίτι της, το να είναι μέσα στο σπίτι, με καραντίνα και ένα μικρό που έχει πολλές απαιτήσεις, χωρίς καμία βοήθεια, με έναν όγκο δουλειάς τεράστιο… τότε λες πέντε λεπτά, θέλω πέντε λεπτά!».

Όταν ρωτήθηκε γιατί κράτησε κρυφή την εγκυμοσύνη της, απάντησε: «Δεν ήθελα να μάθει κανένας για την εγκυμοσύνη μου. Γέννησα Νοέμβριο και ο μπαμπάς μου το έμαθε τον Αύγουστο ότι ήμουν έγκυος. [Το έκανα] για να είμαι ήρεμη, για να μην αρχίσει ο καθένας “μην κάνεις αυτό, μην κάνεις εκείνο”. Εγώ έκανα τα μποστάνια μου, κολυμπούσα, έκανα τα πάντα και δεν ήθελα κάποιος να μου βάλει ενοχές. Πολύ λίγοι το ήξεραν». Η μητέρα της το έμαθε λίγο πριν από ένα σημαντικό χειρουργείο της, θυμάται η ηθοποιός: «Της το είπα για να της δώσω δύναμη και τρελάθηκε!». 

Η μητέρα της το έμαθε λίγο πριν από ένα σημαντικό χειρουργείο της, θυμάται η ηθοποιός: «Της το είπα για να της δώσω δύναμη και τρελάθηκε!»

Η Μπότση στη συνέχεια δεν δίστασε να ανατρέψει τα κοινωνικά στερεότυπα που καλά κρατούν μέχρι σήμερα. Για την εγκυμοσύνη, σχολίασε πως «δεν καταλαβαίνω τη γυναίκα που λέει ότι είναι η πιο ωραία περίοδος της ζωής της». Για τον γάμο, εξήγησε ότι δεν έχει παντρευτεί με τον σύντροφό της, Αλέξανδρο: «Για ποιον λόγο; Είναι μύθος ότι για να κάνεις ένα παιδί πρέπει να παντρευτείς. Ούτε γραφειοκρατία πια, βάζεις μια υπογραφούλα και τέλος! Για τις γυναίκες, δε, που κάνουμε εξωσωματική, είναι ακόμα πιο εύκολο, γιατί υπογράφεις την εξωσωματική». 

«Είναι μύθος ότι για να κάνεις ένα παιδί πρέπει να παντρευτείς. Ούτε γραφειοκρατία πια, βάζεις μια υπογραφούλα και τέλος!»

Με αφορμή την ξεχωριστή σχέση της με την κουμπάρα της, Έλλη Κοκκίνου, διευκρίνισε: «Αγαπώ, θαυμάζω πολύ τις γυναίκες όλες. Αυτό που με ενοχλεί είναι ο διαχωρισμός που γίνεται, ανάμεσα στη γυναίκα και τη μάνα. Σου λένε, αχ, δεν είσαι μάνα; Όχι, είμαι γυναίκα. Μην τα χωρίζουμε, παιδιά. Είμαστε γυναίκες! Λίγος σεβασμός απέναντι στις γυναίκες που προσπάθησαν να γίνουν μάνες αλλά δεν τα κατάφεραν. Μην τις μειώνουμε, για όνομα του Θεού, βγαίνω από τα ρούχα μου».

Δείτε τη συνέντευξη της Τζένης Μπότση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS