Καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου η Νατάσα Μποφίλιου, μίλησε μεταξύ άλλων για το διάλειμμα ενός χρόνου που έκανε από το τραγούδι, περιγράφοντας την περιπέτεια της υγείας της που την οδήγησε σ’ αυτό, μια περιπέτεια για την οποία είχε προσωπική ευθύνη, όπως ομολόγησε.

«Κόλλησα την H1N1, δεν έκανα καμία θεραπεία και συνέχισα να δουλεύω σαν το σκυλί γιατί γενικά είμαι παιδί της εργατιάς, δουλεύω πολύ σκληρά. Θεώρησα ότι έχω ευθύνη απέναντι στην μπάντα μου, στους ανθρώπους που δουλεύουμε μαζί, στα μεροκάματα που είχαμε κλείσει, στις επιχειρήσεις που είχα κλείσει να δουλέψω οπότε έκανα μια μεγάλη περιοδεία χειμερινή, ενώ είχα τον ιό. Και σιγά σιγά αυτό κακοφόρμισε μέσα και είχα ένα σοβαρό θέμα υγείας, τελικά. Οδήγησε στο να έχω πρόβλημα σε διάφορα όργανα του σώματος κ.λπ.».

Τελικά, αυτό το αναγκαστικό διάλειμμα συνειδητοποίησε ότι την ωφέλησε, από πολλές απόψεις. «Έπρεπε να σταματήσω. Εκεί κατάλαβα πόση σημασία έχει να παίρνεις μια απόσταση από τα πράγματα, να τα κοιτάς, μόνο τότε αισθάνεσαι και καταλαβαίνεις τι διαδρομή έχεις κάνει. Παίρνεις τα κρέντιτ, ευχαριστιέσαι, νιώθεις πλήρης. Σκεφτείτε ότι πέρασαν 10 χρόνια χωρίς να κάνω κανένα διάλειμμα πάνω από 4 μέρες. Δεν είχα προλάβει να καταλάβω ότι είχαμε αφήσει ένα αποτύπωμα».

«Σκεφτείτε ότι πέρασαν 10 χρόνια χωρίς να κάνω κανένα διάλειμμα πάνω από 4 μέρες. Δεν είχα προλάβει να καταλάβω ότι είχαμε αφήσει ένα αποτύπωμα»

Στη διάρκεια εκείνης της ανάπαυλας η ερμηνεύτρια κατάλαβε πόση κούραση κουβαλούσε, ότι τελικά είχε μεγάλη ανάγκη να κάνει μια παύση. Άλλωστε, είχε εργαστεί σκληρά, ξεκινώντας από το μηδέν, με ζωντανές εμφανίσεις σε ταβέρνες μπροστά σε 15 άτομα, όπως είπε ο Χατζηνικολάου. Απόλαυσε το διάλειμμά της, αλλά δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή της χωρίς το τραγούδι, χωρίς την τέχνη, γενικά. «Χωρίς να διαβάζω, χωρίς να βλέπω θέατρο… Είμαι πολύ συνδεδεμένη σαν ύπαρξη [με την τέχνη]» καταλήγει η Μποφίλιου.

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS