Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η γνωστή ηθοποιός Κίρα Νάιτλι, η οποία γεννήθηκε στο Λονδίνο, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε στην αρχή της καριέρας της. Εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της και την απειρίας της αδυνατούσε να διαχειριστεί όλη αυτή τη δημοσιότητα. Έστω και καθυστερημένα, ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί το πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε στο ξεκίνημά της και με αυτόν τον τρόπο θέλησε να βοηθήσει τα νεαρά κορίτσια που βιώνουν κάτι αντίστοιχο.

Όταν κατέρρευσε ψυχολογικά, αναγκάστηκε να ακολουθήσει ψυχοθεραπεία, προκειμένου να μάθει να διαχειρίζεται τα κακόβουλα σχόλια που δέχτηκε για τις υποκριτικές της ικανότητες και την έκαναν να νιώθει «άχρηστη» στη βιομηχανία του θεάματος.

«Έμεινα κλεισμένη στο σπίτι για τρεις ολόκληρους μήνες, εξαιτίας των παπαράτσι. Στην πραγματικότητα έκανα υπνοθεραπεία για να μπορέσω να σταθώ στο κόκκινο χαλί και να μην πάθω κρίση πανικού».

Σε ηλικία μόλις 17 ετών, εμφανίστηκε στην ταινία «Καν’ το όπως ο Beckam», όπου δέχτηκε τόσο άσχημες κριτικές και με αφορμή αυτό αποκαλύπτει: «Μόνο όταν κοιτάζω πίσω, καταλαβαίνω πόσο πραγματικά με επηρέασαν όλα αυτά, επειδή δεν είχα καθόλου αυτοπεποίθηση».

Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στους «Πειρατές της Καραϊβικής». Παρόλο που οι «Πειρατές» έσπασαν ταμεία, όμως και πάλι ταλαιπωρήθηκε, καθώς διαγνώστηκε με μετατραυματική διαταραχή άγχους.

Στιγμιότυπο από τους «Πειρατές της Καραϊβικής», που έσπασε ταμεία.

«Μπήκα βαθιά σε θεραπεία. Πριν παραστώ στα βραβεία Bafta, απομακρύνθηκα από τα φώτα της δημοσιότητας. Έμεινα κλεισμένη στο σπίτι για τρεις ολόκληρους μήνες, εξαιτίας των παπαράτσι. Στην πραγματικότητα έκανα υπνοθεραπεία για να μπορέσω να σταθώ στο κόκκινο χαλί και να μην πάθω κρίση πανικού», είπε η ηθοποιός, έχοντας παράλληλα τη στήριξη της οικογένειας της και των κοντινών της ανθρώπων.

Τα κακόβουλα σχόλια που δέχτηκε για τις υποκριτικές της ικανότητες, την έκαναν να νιώθει “άχρηστη” στην αρχή της καριέρας της. (Στιγμιότυπο από την ταινία A Dangerous Method)

 

TAGS