Στις 8 Ιουνίου ήταν η εντέκατη επέτειος από το θάνατο του Ανδρέα Βουτσινά το 2010 και ο Θοδωρής Αθερίδης, θέλοντας να αποτίσει το δικό του φόρο τιμής στον δάσκαλό του, ανέβασε μια άγνωστη φωτογραφία, που είχε τραβηχτεί πριν από τρεις δεκαετίες, στο λογαριασμό του στο Instagram.

Στη λεζάντα έγραψε: «1991 ΚΘΒΕ, "Η νύχτα της Ινγκουάνα". Ο Ιεροκλής [Μιχαηλίδης] κι εγώ κι ο δάσκαλός μας, ο Ανδρέας Βουτσινάς». Μια παράλειψή του, ωστόσο, επισήμανε η Φιλαρέτη Κομνηνού, σχολιάζοντας ότι είναι κι εκείνη στη φωτογραφία. 

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Θοδωρής Αθερίδης είχε μιλήσει, μεταξύ άλλων, για την «ατίθαση» εφηβεία του:

«Η εφηβεία μου ήταν άσχημη, αλλά δεν φταίει κανείς άλλος. Γενικά δεν ήμουν ήσυχος ούτε από μέσα, ούτε απ’ έξω και αυτά που έκανα τα έβρισκα μπροστά μου με τιμωρίες και με ποινές. Καταρχάς με έδιωξαν από το σχολείο και έψαχνα να βρω σχολείο. Ήμουν κι εγώ σαν τον πρωθυπουργό μας πρόεδρος του 15μελούς και με σούταρε ο λυκειάρχης. Εκ των υστέρων καταλαβαίνω πως από όλους τους καθηγητές δίκιο είχε ο λυκειάρχης.

«Με έδιωξαν από το σχολείο και έψαχνα να βρω σχολείο. Ήμουν κι εγώ σαν τον πρωθυπουργό μας πρόεδρος του 15μελούς και με σούταρε ο λυκειάρχης»

»Γιατί είχα παρακινήσει πάρα πολύ όλους τους μαθητές να κρατήσουμε μια αποχή από τα μαθήματα τουλάχιστον 3 εβδομάδες αντί για 2 μέρες. Για να φύγουν οι βρύσες δίπλα από τις τουαλέτες και να πάνε σε άλλο μέρος, γιατί είχαμε ένα κρούσμα ηπατίτιδας και ξέραμε από υγειονομικούς υπεύθυνους ότι αυτό είναι το λάθος που υπάρχει στο σχολείο. Το είχαμε βάλει μπροστά ως αίτημα και λέγαμε ότι δεν μπαίνουμε μέχρι να γίνει.

»Δρομολογήθηκε και έγινε εν τέλει. Εμένα με έδιωξαν γιατί κατάλαβε ο λυκειάρχης ότι έχω μεγάλη επιρροή στο σώμα και δεν έμπαινε κανένας μέσα. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι είχε δίκιο ο λυκειάρχης που με έδιωξε και όχι όλοι οι προοδευτικοί καθηγητές που δεν ήθελαν να φύγω από το σχολείο. Για το καλό το δικό μου αυτό έπρεπε να γίνει, έπρεπε να αλλάξω περιβάλλον. Σε εκείνο το σχολείο είχα μια ταυτότητα, ενός επαναστάτη, το οποίο με πίεζε πάρα πολύ να την επαληθεύω αυτή την ταυτότητα. Στο άλλο περιβάλλον πήγα και λούφαξα. Όταν το πληρώνεις το τίμημα αρχίζεις και τα κοιτάς πιο σοβαρά τα πράγματα. Περισσότερο το πρόβλημα σε εκείνες τις ηλικίες δεν είναι ιδεολογικό, είναι εσωτερικό».

Δείτε τη νέα ανάρτηση του Θοδωρή Αθερίδη:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτογραφία: NDP

TAGS