Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, με ευφυία, ενσυναίσθηση και ευαισθησία, χαρακτηριστικά που αποτυπώνονται και στις δουλειές του. Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας άνθρωπος που μάχεται την αδικία και παλεύει για την ισότητα, με οποιοδήποτε κόστος. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τοποθετηθεί ανοιχτά για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, ενώ δεν έχει φοβηθεί ακόμα και να συγκρουστεί.

Η τελευταία του παρέμβαση, έγινε μόλις χθες, στην εκδήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με τίτλο «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον», η οποία διαπραγματεύεται την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού – ταυτότητας και έκφρασης φύλου.

Ο αγαπημένος ηθοποιός και σεναριογράφος, δέχτηκε με μεγάλη χαρά να συμμετάσχει, κάνοντας αναφορά στην παιδική του ηλικία και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε επειδή ήταν διαφορετικός.

«Γεννήθηκα στις Σέρρες το 1972 και ήμουν ένα πολύ χαρούμενο παιδί. Ήμουν δραστήριος, έπαιζα με τα αυτοκινητάκια μου, τα playmobil και με τις κούκλες της αδερφής μου. Κάποια στιγμή γύρω στα 8 συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος ενοχλούνταν που εγώ έπαιζα με τις κούκλες. Δεν καταλάβαινα ακριβώς γιατί αλλά είχα καταλήξει ότι τους ενοχλούσε το ότι ήμουν ο εαυτός μου», ξεκινάει την ομιλία του. «Η λύση που βρήκα προκειμένου να αποφύγω τον χλευασμό και την κοροϊδία, ήταν να απομονωθώ και να μη βγαίνω από το σπίτι».

Κάποια στιγμή γύρω στα 8 συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος ενοχλούνταν που εγώ έπαιζα με τις κούκλες. Δεν καταλάβαινα ακριβώς γιατί αλλά είχα καταλήξει ότι τους ενοχλούσε το ότι ήμουν ο εαυτός μου

«Ποιος τους είπε ότι είναι ok να χλευάζεις ένα 9χρονο παιδί; Ποιος τους είπε ότι είναι ok να το κοροϊδεύεις, να το χτυπάς; Ποιος τους είπε ότι είναι ok να φτάνουν να δολοφονούν ανθρώπους στη μέση του δρόμου στην Αθήνα και μετά να προσπαθούν να τους βγάζουν κλέφτες, ή να βαφτίζουν αυτοκτονίες, δολοφονίες; Κάποιους τους είπε ότι είναι ok, ή κάποιος τους είπε ότι δεν πειράζει. Πρέπει λοιπόν να δούμε ποιος το είπε αυτό το πράγμα, για να καταλάβουμε πώς γεννήθηκε ο ρατσισμός».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συγκλονιστική ομιλία.

Κεντρική φωτογραφία: NDP

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS