Καλεσμένος του Αντώνη Σρόιτερ ο Φώτης Σεργουλόπουλος έδωσε μια ακόμα ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων σχολίασε τους επετειακούς εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. «Τα 200 χρόνια του Ελληνισμού δεν έχουν προβληθεί όπως θα ‘πρεπε να προβληθούν. Θα ‘πρεπε μέσα στο 2021 να φωτιστούν μέρη τα οποία έχουν συμβάλει στην ελευθερία των Ελλήνων. Θα μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις και μνημεία ή απλώς μια αναφορά στην Κρήτη, την Ήπειρο, τη Μακεδονία… Και, από την άλλη, να σταματήσουν οι αναχρονιστικοί εορτασμοί. Καπηλεύονται ορισμένοι άνθρωποι τον πατριωτισμό και την πατρίδα μας και το αίσθημα του φτερουγίσματος όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Το έχουν καπηλευτεί κάτι φασισταριά, τα οποία νομίζουν ότι είναι δική τους υπόθεση. Αυτοί είναι που έχουν μαυρίσει όλη την Ελλάδα».

«Καπηλεύονται ορισμένοι άνθρωποι τον πατριωτισμό και την πατρίδα μας και το αίσθημα του φτερουγίσματος όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Το έχουν καπηλευτεί κάτι φασισταριά, τα οποία νομίζουν ότι είναι δική τους υπόθεση».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις παρελάσεις, πρόσθεσε: «Κανονικά πρέπει να καταργηθεί η παρέλαση. Όχι η στρατιωτική, η μαθητική. Τα παιδιά δεν έχουν κανένα λόγο να παρελαύνουν στρατιωτικά. Παρά μόνο αν τα προορίζεις να γίνουν στρατιώτες. Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες. Ούτε είμαστε στο ‘40, που ο Μεταξάς έβγαζε τα παιδιά να παρελαύνουν, ούτε είμαστε στη Βόρεια Κορέα. Ο γιος μου δεν θα παρελάσει. Δεν θα τον αφήσω, γιατί δεν θέλω. Αντ’ αυτού, κάθε Δήμος μπορεί να φτιάξει ένα μνημείο. Οι καλύτεροι μαθητές να πηγαίνουν και να καταθέτουν στεφάνι, να γίνονται εορτασμοί όπου να λέγονται κάποια πράγματα για την εκάστοτε επέτειο».

«Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες. Ούτε είμαστε στο ‘40, που ο Μεταξάς έβγαζε τα παιδιά να παρελαύνουν, ούτε είμαστε στη Βόρεια Κορέα. Ο γιος μου δεν θα παρελάσει. Δεν θα τον αφήσω, γιατί δεν θέλω».

Ο Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην πανδημία του κορονοϊού και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα υγειονομικά μέτρα: «Ναι, έχουν έρθει στο σπίτι μου πέντε άνθρωποι, έχω προσπαθήσει και έχω πάει σε ένα σπίτι που είναι λίγο πιο μακριά από τη γειτονιά μου. Φοβάμαι. Δεν πιστεύω ότι είμαστε ασφαλείς. Έχω φίλους που έχουν αρρωστήσει, νέους ανθρώπους. 30, 35, 40 ετών. Αρρώστησαν σοβαρά, μπήκαν στα νοσοκομεία, ευτυχώς το ξεπέρασαν αλλά τους έχει μείνει ένα “κουσουράκι”, δεν είναι αστείο. Πιστεύω ότι συμβαίνει, ότι είναι επικίνδυνο, ότι πρέπει να προφυλασσόμαστε και μπορώ να προστατεύσω την οικογένειά μου κι εμένα κάνοντας ορισμένα πράγματα».

Δείτε αποσπάσματα της συνέντευξης του Φώτη Σεργουλόπουλου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Glomex

TAGS