Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε η Γκλεν Κλόουζ στη σειρά «The Me You Can't See» (Apple TV+). Η 74χρονη ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι όταν εκείνη ήταν μόλις επτά ετών ο πατέρας της εντάχθηκε σε μια συντηρητική θρησκευτική αίρεση. Ενεπλάκη τόσο βαθιά σε αυτήν, που μετακόμισαν οικογενειακώς στην έδρα της, στην Ελβετία, όπου παρέμειναν για 15 χρόνια, μέχρι που η Κλόουζ άρχισε σπουδές στο κολέγιο και επέστρεψε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

«Υπήρχαν πολλοί κανόνες, πολύς έλεγχος. Ήταν πραγματικά απαίσια» σχολίασε η Κλόουζ, προσθέτοντας ότι οι εμπειρίες των παιδικών χρόνων της την εμπόδισαν να αναπτύξει, μεγαλώνοντας, μακροχρόνιες σχέσεις. «Λόγω της απόγνωσης, ψυχολογικής και συναισθηματικής, δεν είχα επιτυχία στις σχέσεις μου και στην ανεύρεση ενός σταθερού συντρόφου και λυπάμαι γι’ αυτό». Όπως πρόσθεσε μάλιστα: «Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κάτι που περνάς τόσο μικρός έχει τέτοια καταστροφική δύναμη. Νομίζω ότι είναι ένα τραύμα της παιδικής ηλικίας μου, ότι με τραυμάτισε ψυχολογικά».

«Λόγω της απόγνωσης, ψυχολογικής και συναισθηματικής, δεν είχα επιτυχία στις σχέσεις μου και στην ανεύρεση ενός σταθερού συντρόφου και λυπάμαι γι’ αυτό»

Όμως δεν ήταν το μοναδικό θύμα. Η εμπειρία επηρέασε βαθιά και την αδερφή της, Τζέσι Κλόουζ. Η ηθοποιός θυμήθηκε ότι κάποτε της ζήτησε απεγνωσμένα βοήθεια: «Είχε βάλει τα παιδιά της στο αυτοκίνητο, διέσχισε το δρόμο, με πλησίασε και είπε: “Χρειάζομαι βοήθεια. Συνεχώς σκέφτομαι να αυτοκτονήσω”. Ήταν ένα σοκ για μένα».

Τελικά η Τζέσι βρήκε τη βοήθεια που είχε ανάγκη: «Νοσηλεύτηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο McLean Hospital στη Μασαχουσέτη – εγώ τη μετέφερα εκεί. Στα 50 χρόνια της επιτέλους είχε μια σωστή διάγνωση, με διπολική διαταραχή. Η Τζέσι μου είπε ότι φοβόταν πως αν ανακάλυπταν οι άλλοι γονείς ότι ήταν διπολική, δεν θα άφηναν τα παιδιά τους να παίζουν με την κόρη της».

«Η Τζέσι μου είπε ότι φοβόταν πως αν ανακάλυπταν οι άλλοι γονείς ότι ήταν διπολική, δεν θα άφηναν τα παιδιά τους να παίζουν με την κόρη της».

Οι οικογενειακές εμπειρίες έγιναν μάλιστα κίνητρο για την Γκλεν Κλόουζ να ιδρύσει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Bring Change To Mind, με σκοπό να απαλλάξει από το κοινωνικό στίγμα τους ανθρώπους που υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες. Όπως έχει πει σχετικά στο People: «Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα παρά μόνο αν αρχίσεις να το συζητάς – όχι να ψιθυρίζεις. Αυτό αλλάζει τα πάντα».

Δείτε ένα βίντεο για την αίρεση στην οποία βρέθηκε η Κλόουζ στα παιδικά χρόνια της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/DAVID SWANSON
 

TAGS