Σε νέα συνέντευξή του στο «Πρωινό», ο Στράτος Τζώρτζογλου μίλησε για το πώς βιώνει την κατάσταση της πανδημίας, αλλά και το πώς έζησε την πρόσφατη απώλεια της μητέρας του, με την οποία είχε μια ιδιαίτερη σχέση. Για τις συνθήκες και τις στερήσεις της πανδημίας, παρότρυνε «να μπορέσουμε να εστιάσουμε στα μικρά πράγματα, να παίρνουμε χαρά από αυτά και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη».

Παραδέχτηκε ότι ο ίδιος έχει ζήσει μια πλούσια ζωή: «Συζητάγαμε μια μέρα με τον γιο μου για το τι κληρονομιά αφήνουν οι άνθρωποι, τι θα ‘θελες να γράψουν πάνω στο μνήμα σου. Και του λέω,  θα ‘θελα να γράψουνε, ένας άνθρωπος που έζησε πολύ. Ζωή είναι αυτά που αγαπάς. Αγάπα πολύ, αγάπα με πάθος».

«Συζητάγαμε μια μέρα με τον γιο μου για το τι κληρονομιά αφήνουν οι άνθρωποι, τι θα ‘θελες να γράψουν πάνω στο μνήμα σου. Και του λέω,  θα ‘θελα να γράψουνε, ένας άνθρωπος που έζησε πολύ»

Για τη μητέρα του, την οποία έχασε στις 11 Νοεμβρίου, είπε: «Με έκανε στα 15 της. Είχαμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση γιατί μας ένωναν πολλά. Για τη μάνα μου έγινα ηθοποιός. Τη μάνα μου ήθελα να κάνω ευτυχισμένη. Ήμασταν κολλητοί. Τα τελευταία 6-7 χρόνια υπέφερε από ΧΑΠ και τελευταία με τον κορονοϊό δεν μας επέτρεπαν να τη δούμε στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων. Ήμουν Αμερική, στον γιο μου, Αλκιβιάδη, όταν με πήραν στο κινητό και μου λένε, η μαμά “φεύγει”. Την είδα μέσα από το κινητό και λέω, μαμά, μαμά, μη φύγεις, έρχομαι. Κούνησε το κεφάλι της και ήξερα ότι θα με περιμένει. Με το που έφτασα πήγα στο νοσοκομείο και κάθισα όλη τη μέρα και όλο το βράδυ και προσευχόμουν δίπλα της. Γιατί ήθελα η ψυχή της να πάει στο φως. Ήθελα να είμαι δίπλα της με ό,τι πιο θετικό, που υπερβαίνει την αντίληψή μου. Δεν είχα περιθώριο να στεναχωρηθώ. Για μένα, η κάθε δυσκολία είναι και μια εκγύμναση της ψυχής».

Δείτε τη συνέντευξη του Στράτου Τζώρτζογλου:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Glomex
 

TAGS