ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ζωή της Άντας Παπανδρέου μετά το διαζύγιο (και πολύ πριν)

Με casual σικ εμφάνιση η Άντα βρέθηκε στην Κηφισιά, όπου χαιρέτησε τους παλιούς της γνώριμους και επισκέφτηκε τα αγαπημένα της καταστήματα

Η ζωή της Άντας Παπανδρέου μετά το διαζύγιο (και πολύ πριν)

Tην Άντα Παπανδρέου απαθανάτησε ο φωτογραφικός φακός να κάνει τα ψώνια της στα βόρεια προάστεια. Όπως γράφει η εφημερίδα Real Life, η Άντα Παπανδρέου ζει πια μόνιμα σε ένα όμορφο διαμέρισμα στο Κολωνάκι, δεν ξεχνά όμως τις αγαπημένες τις συνήθειες και τα στέκια της.

Με casual σικ εμφάνιση η Άντα βρέθηκε στην Κηφισιά, όπου χαιρέτησε τους παλιούς της γνώριμους και επισκέφτηκε τα αγαπημένα της καταστήματα, ενώ εμφανής ήταν και η αλλαγή στο λουκ και τα μαλλιά της που είναι πλέον αρκετά πιο κοντά πιο ανοιχτά στο χρώμα, σχεδόν ξανθά.

Η ζωή της Άντας Παπανδρέου μετά το διαζύγιο (και πολύ πριν)
Η Άντα Παπανδρέου ζει πια μόνιμα σε ένα όμορφο διαμέρισμα στο Κολωνάκι, δεν ξεχνά όμως τις αγαπημένες τις συνήθειες και τα στέκια της.

Ποια είναι η Άντα παπανδρέου

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Κόρη του δικηγόρου Πάνου Παπαπάνου, γνωστού για τις δημοκρατικές πεποιθήσεις του στην Πάτρα, επέλεξε η ίδια- μετά από παρότρυνση του πατέρα της- να πάει σε δημόσιο γυμνάσιο στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

Ξεκίνησε να πηγαίνει Γυμνάσιο στο Αρσάκειο που βρισκόταν απέναντι από το νεοκλασικό σπίτι που γεννήθηκε και έμενε. Όμως μόλις τελειώνει η πρώτη χρονιά, επαναστατεί και ζητάει από τους γονείς της να αλλάξει σχολείο.

Ο λόγος, όπως θυμούνται συμμαθήτριές της είναι ότι «θέλει να γλιτώσει από την πολιορκία της μητέρας της Θεανώς που στα διαλείμματα την κυνηγάει για να την ταΐσει, επειδή είναι αδύνατη».

Ο πατέρας της, ικανοποιεί την επιθυμία της κόρης του και η Άντα συνεχίζει στο Γυμνάσιο, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου πάνω από τις σκάλες Γιογκαράκη. Ο πατέρας της ήταν ένας γνωστός δικηγόρος και προοδευτικός άνθρωπος που πολιτικά ακολουθούσε την οικογένεια Παπανδρέου.

Μάλιστα, στις αρχές του δεκαετίας του 1960, όταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου πολιτεύτηκε στην Αχαΐα είχε περάσει και από το σπίτι του Παπαπάνου. Τότε είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά ο Γιώργος με την Άντα. Ως παιδιά όμως, καθώς εκείνη ήταν γύρω στα 10 και εκείνος λίγο μεγαλύτερος. Από τότε χρειάστηκε να περάσουν περίπου 20 χρόνια, για να ενωθούν οι ζωές τους.

Η Άντα Παπαπάνου τελειώνει το σχολείο στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Δεν ήταν η καλύτερη μαθήτρια της τάξης, αλλά κανείς δεν αμφισβητούσε την εξυπνάδα της. Όπως δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς ότι ήταν μια όμορφη κοπέλα, χαρακτηριστικά πιο ψηλή από τις περισσότερες συμμαθήτριές της. Μετά το Γυμνάσιο, δίνει εισαγωγικές για το Πανεπιστήμιο. Αποτυγχάνει την πρώτη φορά, αλλά τη δεύτερη μπαίνει στο Πολυτεχνείο.

Στα φοιτητικά της χρόνια γίνεται μέλος του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο όμως διαγράφεται. Τελειώνει τις σπουδές της και φεύγει για μεταπτυχιακό στην Οτάβα του Καναδά. Οι σπουδές αφορούν στην αεροναυπηγική και ειδικότερα στην αντοχή υλικών.

Περνάει στο Πολυτεχνείο και γρήγορα δραστηριοποιείται στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ, αλλά διαγράφεται! Παίρνει το πτυχίο της και φεύγει για την Οτάβα του Καναδά. Ειδικεύεται στην αεροναυπηγική.

Mαθήτρια του Αρσακείου Πατρών με συμμαθήτριές της και φίλες της έως σήμερα. Πηγή περιοδικό BEST

Ήταν το 1985 και η Άντα έχει έλθει στην Πάτρα από τον Καναδά όπου έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Βρίσκεται στο σπίτι με τους γονείς της και χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι η οικογενειακή φίλη Κούλα Αγγελοπούλου για να προσκαλέσει την Άντα σε μια πολιτική συγκέντρωση που έχει στο σπίτι της, με προσκεκλημένο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η πρώτη αντίδραση της νεαρής φοιτήτριας είναι να απορρίψει την πρόσκληση. Η επιμονή της οικοδέσποινας, μεταπείθει την Άντα. Η ψηλή, αδύνατη, μελαχρινή και κομψή κοπέλα μπαίνει στο σπίτι της Κούλας Αγγελοπούλου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, την βλέπει και την ερωτεύεται κεραυνοβόλα.

Ζητάει πιεστικά από την οικοδέσποινα, να προσκαλέσει τη νεαρή Παπαπάνου στην κομματική συνεστίαση που γίνεται το ίδιο βράδυ, στον «Μαραλέτο», στο Ρίο. Γιώργος και Άντα κάθονται δίπλα-δίπλα. Το ειδύλλιο αρχίζει. Όμως η Άντα επιστρέφει στον Καναδά για να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές, αλλά ο Γιώργος δεν την αφήνει ήσυχη. Αρχίζει να την πολιορκεί, επιδιώκοντας επαφή με τα πιο κοντινά της πρόσωπα.

Όπως γράφουν τον Ιανουάριο του 2004 η Χριστίνα Κοραή και η Λιάνα Σπυροπούλου στην «Ελευθεροτυπία» «σ' ένα ταξίδι του στη Μινεσότα, ο Γιώργος αναζητεί την αδελφή τής Άντας, την Μπέτι (τη βρήκε σε μία εκκλησία), η οποία σπούδασε συγκοινωνιολόγος και εργαζόταν στις ΗΠΑ».

Η επιμονή του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποδίδει, καθώς ήδη ο έρωτας έχει γεννηθεί και στην καρδιά της νεαρής Πατρινιάς.

Αν και διστακτική στην αρχή, η γνωριμία συνεχίζεται και οι δυο τους παντρεύονται το 1989 στο Καλέντζι Αχαΐας, ενώ μετά το γάμο ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι!

Ο γάμος το 1989 στο Καλέντζι Αχαΐας
Ο γάμος το 1989 στο Καλέντζι Αχαΐας
Ο γάμος το 1989 στο Καλέντζι Αχαΐας

Επέλεξε να αφήσει την καριέρα της και να αφοσιωθεί στο σύζυγό της, όταν αυτός εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παραιτείται από την Ολυμπιακή όπου εργαζόταν για χρόνια για να είναι δίπλα του.

Το 1990 το βράδυ των εκλογών μετά την κάλπη, η Άντα μπαίνει στο μαιευτήριο και παρά το γεγονός ότι τις εκλογές κερδίζει η ΝΔ, η Άντα και ο Γιώργος κερδίζουν ότι πιο πολύτιμο στη ζωή τους.

Την κόρη τους Μαργαρίτα.

Η Άντα ταΐζει με το μπιμπερό τη μικρή Μαργαρίτα - Πηγή φωτό ΤΟ ΒΗΜΑ

Στυλάτη με πολιτική άποψη και χιούμορ έχει μεγάλη αδυναμία στην ποίηση και την τζαζ μουσική ενώ όσοι την ξέρουν έχουν να λένε ότι γοητεύει με την εξυπνάδα και την απλότητά της. Παρά το γεγονός ότι της αρέσει η μόδα και τα όμορφα ρούχα, ποτέ δεν εθεάθη με πανάκριβες τσάντες και σύνολα...

*πηγή στοιχείων : περιοδικό BEST

Read Next

20 Απρ 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες ημερομηνίες για να παντρευτείτε το 2024 σύμφωνα με τους αστρολόγους

H αστρολόγος Lisa Stardust από τη Νέα Υόρκη αποκαλύπτει τις ευνοϊκότερες ημερομηνίες και ποιες να αποφύγουμε.

20 Απρ 2024

Τιμ Μπάρτον- Έλενα Μπόναμ Κάρτερ: το πιο cult ζευγάρι του Χόλιγουντ που έσπασε τους γυαλιστερούς κανόνες

Ανατρεπτικοί, spooky και υπέροχοι ο Τιμ Μπάρτον και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ έζησαν μαζί 13 χρόνια πριν τον οριστικό χωρισμό τους. Εσείς ποια προτιμάτε; Την Μπελούτσι ή την Μπόναμ Κάρτερ;

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

Γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα: Σπαρτιάτισσες - Αθηναίες σημειώσατε 3-0

Πόσο αόρατες ήταν τελικά οι γυναίκες στην αρχαιότητα; Τις αγαπούσαν ή όχι οι άντρες τους; Ποιους ρόλους μπορούσαν να διεκδικήσουν; Τι γινόταν σε περίπτωση μοιχείας; Και γιατί θα έπρεπε να ευχόμασταν να είχαμε γεννηθεί στη Σπάρτη και όχι στην Αθήνα;

20 Απρ 2024

Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα κυκλαδικά αγαλματίδια, δείχνουν σεβασμό στο γυναικείο σώμα, πώς το έχασε η Ελλάδα;

Η βρετανική εφημερίδα αντιτάσσει τα αγαλματίδια της κυκλαδικής τέχνης με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.