Ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε ως καλεσμένο στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Γιώργο Χατζηνάσιο και στη διάρκεια της συνέντευξής τους ο συνθέτης, με την παρότρυνση του παρουσιαστή, μίλησε για ένα γεγονός ενδιαφέρον αλλά άγνωστο μέχρι σήμερα: τότε που απέρριψε πρόταση να θέσει υποψηφιότητα για Όσκαρ, μια από τις σπουδαιότερες βραβεύσεις για έναν δημιουργό.

«Δεν ξέρω αν έκανα καλά ή όχι, τελικά» παραδέχεται σήμερα και προσθέτει: «Η Βουγιουκλάκη μου είπε, ρε Γιώργο, είσαι βλαξ. Εγώ αν είχα τέτοια ευκαιρία θα μίλαγε όλη η Ελλάδα έναν μήνα γι’ αυτό».

Στη συνέχεια δικαιολόγησε την άρνησή του, εξηγώντας πως δεν επρόκειτο να προταθεί για τραγούδι του, αλλά για ένα «μοτίβο»: «Ήταν η στιγμή, από το “Σίρλεϋ Βάλενταϊν”, που η πρωταγωνίστρια από την Αγγλία πήγαινε στη Μύκονο να εγκατασταθεί και υπήρχε ένα μοτίβο, το οποίο ήταν λίγο φολκλόρ. Θύμιζε αυτό που βάζουμε διεθνώς προκειμένου να καταλάβει ο κόσμος ότι πρόκειται για μπουζούκια ή κάτι ελληνικό. Αυτό εμένα δεν με εκπροσωπούσε. Ο Βαγγέλης [Παπαθανασίου] πήρε Όσκαρ με μια υπέροχη μουσική και εγώ να πάω με ένα τσουρούτικο πράγμα; Δεν συνιστά Όσκαρ αυτό. Αν ήμουν εγώ κριτική επιτροπή, θα έλεγα πάμε παρακάτω».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Glomex
 

TAGS