Περίπου τρεις δεκαετίες πριν ένα μεγάλο αστέρι γεννήθηκε. Η ανερχόμενη ηθοποιός Τζούλια Ρόμπερς γνώρισε τον σκηνοθέτη Γκάρι Μάρσαλ και εκείνος της πρόσφερε απλόχερα τον ρόλο που έμελλε να την κάνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, αυτόν της Vivian, μίας νεαρής κοπέλας που ζει στο Λος Άντζελες και εργάζεται ως ιερόδουλη, ελπίζοντας σε μία καλύτερη ζωή που θα την πάρει μακριά από μία δουλειά που στην πραγματικότητα απεχθάνεται. 

Η Ρόμπερτς έχει μιλήσει αρκετές φορές για τον ρόλο της στην ταινία που την έκανε πλανητικό αστέρι, πότε όμως δεν είχε αποκαλύψει μία ιστορία που έγινε πρόσφατα γνωστή δια στόματος της συζύγου του σκηνοθέτη, Μπάρμπαρα Μάρσαλ, η οποία μοιάζει να ξέρει πολλές λεπτομέρειες πίσω από τα γυρίσματα του "Pretty Woman". 

Η 51χρονη σήμερα Μπάρμπαρα, χήρα του σκηνοθέτη Γκάρι Μάρσαλ, εργαζόταν την περίοδο των γυρισμάτων εθελοντικά σε μία κλινική του Λος Άντζελες όταν ο σύζυγός της επέλεξε την Τζούλια Ρόμπερτς για να παίξει τον ρόλο μιας ιερόδουλης στο πλευρό του Ρίτσαρντ Γκιρ. 

«Ο Γκάρι ποτέ δεν με επισκεπτόταν στην κλινική, επειδή ήταν υποχόνδριος και φοβόταν μην κολλήσει κάποια ασθένεια. Αλλά με ρώτησε αν θα μπορούσε να έρθει η Τζούλια για να μιλήσει με μερικές ασθενείς», θυμάται η Μάρσαλ. «Έτσι πήρα δυο νεαρές γυναίκες που έρχονταν τακτικά στην κλινική και τις πλήρωσα από 35 δολάρια την καθεμιά για συναντηθούν με την Τζούλια. Επέστρεψα στην δουλειά μου και μετά από περίπου 20 λεπτά, η Τζούλια μού φώναξε από το τέλος του διαδρόμου, "Γεια σου, Μπάρμπαρα. Πάμε μια βολτίτσα. Θα γυρίσουμε αργότερα"», αφηγείται η 51χρονη γυναίκα.  Όπως λέει, όταν έγινε αυτό πανικοβλήθηκε και τηλεφώνησε στον Γκάρι, στον οποίο είπε, "Η σταρ σου μόλις έφυγε με κάτι κορίτσια και νομίζω πως πάνε στην Hollywood Boulevard. Ανησυχώ. Τι θα γίνει αν δεν επιστρέψει ποτέ;"».   

Ωστόσο, παρά τις ανησυχίες της Μπάρμπαρα η Τζούλια Ρόμπερτς, επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα σώα και ασφαλής. «Είναι μια δυνατή γυναίκα που μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της μπροστά και πίσω από τις κάμερες», λέει η Μπάρμπαρα, που πρόσφατα παρακολούθησε για 12η φορά το μιούζικαλ «Pretty Woman» στην Νέα Υόρκη.

Η Μπάρμπαρα, που αυτήν την εποχή γράφει τα απομνημονεύματά της, δήλωσε επίσης ενθουσιασμένη με το γεγονός πως ο χαρακτήρας της Ρόμπερτς στην ταινία δίνει κάποια στιγμή στον επιχειρηματία Γκιρ προφυλακτικά.   

«Ήμουν τόσο περήφανη, επειδή συνειδητοποίησαν πως ο Γκάρι πρόσεχε την δουλειά μου και σεβόταν την σημασία της πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων», λέει η ίδια.  

H Tζούλια Ρόμπερτς σε δύο από τις πιο απολαυστικές σκηνές της ταινίας, αυτές που πάει για ψώνια. 

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS