0
SHARES

Σβήνει τα 49 κεριά της τούρτας της και χαμογελάει πλατιά. Η πέμπτη δεκαετία έρχεται με φορά αλλά η Τζένιφερ φρενάρει. Δε βιάζεται. Δεν αγχώνεται. Δε λοκάρει με τον κλισέ πανικό απέναντι στον χρόνο. Οι καιροί τη βρίσκουν σε τρελή φόρμα. Στιβαρή, ευθυτενής, κομψή, μαλλιά για διαφήμιση, ζηλευτές χρηματικές αμοιβές, στυλ που εκπέμπει αυτοπεποίθηση και μια καλή κατάταξη στη λίστα των πρωτοκλασάτων του Χόλιγουντ. Εκατό φορές πιο σίγουρη από την εποχή των Friends. Σιγουριά ίσον γοητεία. Γοητεία ίσον αιώνια νεότητα. Αιώνια νεότητα ίσον σοφία. Σοφία ίσον -ναι, γιατί όχι- σεξουαλικότητα. Σε αυτή την πομπική αλληλουχία κατακτήσεων, η Τζένιφερ, μοιάζει να βαδίζει με εξόχως γερά βήματα.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του διαζυγίου της από τον επί κάμποσα χρόνια σύντροφό της και τα τελευταία δυόμιση νυμφευμένο της με παπά και κουμπάρο, Τζάστιν Θερού, την έφερε ξανά στον αφρό των ημερών. Ένας αφρός ανάκατα με απόνερα πρόχειρων συμπερασμάτων, εξ ιδίων κρίσεων και αλλότριων ρεζουμέ. Μια σειρά επιθετικών προσδιορισμών της ρούγας, όπως πληγωμένη, τραυματισμένη, μόνη άρχισαν να ακούγονται σαν συνοδευτική ηχώ του ονόματός της και κατηφή ιμότικον να κατσικώνονται κάτω από τη φωτογραφία της σαν πηχυαίο σχόλιο υψηλής περιεκτικότητας σε κακομοιριά.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σαν παράπλευρες απώλειες μίας συνηθισμένης είδησης χωρισμού, το εν λόγω ζεύγος προβαίνει σε μία κοινή δήλωση και κλείνει στόματα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ λένε ότι είναι δύο καλοί φίλοι που αποφάσισαν να διακόψουν το ζευγάρωμα, ενώ ανυπομονούν να συνεχίζουν τη ζωή τους χωριστά, αλλά στο πλαίσιο μιας κερασένιας φιλίας.

Δηλαδή μια γυναίκα που χωρίζει στα πενήντα είναι, εξ ορισμού, περισσότερο πλερεζοφόρα από μια γυναίκα που χωρίζει στα είκοσι πέντε; Γιατί ο πόνος της απομάκρυνσης από την αγάπη να είναι σε ευθεία αναλογία με τον χρόνο; Γιατί η αποκατάσταση να είναι υποχρεωτική; Γιατί ο ετεροπροσδιορισμός να μοιάζει με αυτοάνοσο νόσημα;

Η μη μητρότητα της Τζένιφερ Άνιστον έχει απασχολήσει το Χόλιγουντ περισσότερο και από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Έχει δώσει τροφή σε λιβελογράφους και έχει ταΐσει κίτρινα έντυπα, με γενναιοδωρία. Ο πάλαι ποτέ χωρισμός της από τον Μπραντ Πιτ έπαιζε για χρόνια ολόκληρα στα πρωτοσέλιδα -ακόμα παίζει. Η ίδια δεν πτοήθηκε από την στοχοποίηση, δεν πέρασε μήνες σε κλινικές αποτοξίνωσης ή σε ριχάμπ αποκατάστασης, δεν πλήρωσε αδρά ψυχολόγους για δεκανίκια, δεν έδειξε να νιώθει το κέντρο του κόσμου. Συνέχισε την πορεία της. Προς τα μπρος. Στοίχημα; Θα διαψεύσει και τις μάντισσες που τη θέλουν να επιστρέφει στην ξεθυμασμένη αγκαλιά του Πιτ.

«Το δέντρο που κάνει καρπούς χτυπάνε» έλεγε μια παροιμία του περασμένου αιώνα και η Τζένιφερ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρό καρύδι.

Επιμύθιο: Το Σύνταγμα σου επιτρέπει να χωρίσεις όσες φορές θέλεις, αλλά να παντρευτείς με μέτρο. Όλα τα άλλα είναι απλώς καφενειακός σχολιασμός.

 

TAGS