ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Τζένιφερ Άνιστον δε θα έρθει στο πάρτι αυτολύπησης που έστησες για αυτήν

Οι φαρμακομύτες στα διεθνή μίντια ξομπλιάζονται και την φαντασιώνονται σαν τεθλιμμένη χωρισμένη αλλά αυτή αποδεικνύει ότι είναι πολύ σκληρό καρύδι.

Η Τζένιφερ Άνιστον δε θα έρθει στο πάρτι αυτολύπησης που έστησες για αυτήν

Σβήνει τα 49 κεριά της τούρτας της και χαμογελάει πλατιά. Η πέμπτη δεκαετία έρχεται με φορά αλλά η Τζένιφερ φρενάρει. Δε βιάζεται. Δεν αγχώνεται. Δε λοκάρει με τον κλισέ πανικό απέναντι στον χρόνο. Οι καιροί τη βρίσκουν σε τρελή φόρμα. Στιβαρή, ευθυτενής, κομψή, μαλλιά για διαφήμιση, ζηλευτές χρηματικές αμοιβές, στυλ που εκπέμπει αυτοπεποίθηση και μια καλή κατάταξη στη λίστα των πρωτοκλασάτων του Χόλιγουντ. Εκατό φορές πιο σίγουρη από την εποχή των Friends. Σιγουριά ίσον γοητεία. Γοητεία ίσον αιώνια νεότητα. Αιώνια νεότητα ίσον σοφία. Σοφία ίσον -ναι, γιατί όχι- σεξουαλικότητα. Σε αυτή την πομπική αλληλουχία κατακτήσεων, η Τζένιφερ, μοιάζει να βαδίζει με εξόχως γερά βήματα.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του διαζυγίου της από τον επί κάμποσα χρόνια σύντροφό της και τα τελευταία δυόμιση νυμφευμένο της με παπά και κουμπάρο, Τζάστιν Θερού, την έφερε ξανά στον αφρό των ημερών. Ένας αφρός ανάκατα με απόνερα πρόχειρων συμπερασμάτων, εξ ιδίων κρίσεων και αλλότριων ρεζουμέ. Μια σειρά επιθετικών προσδιορισμών της ρούγας, όπως πληγωμένη, τραυματισμένη, μόνη άρχισαν να ακούγονται σαν συνοδευτική ηχώ του ονόματός της και κατηφή ιμότικον να κατσικώνονται κάτω από τη φωτογραφία της σαν πηχυαίο σχόλιο υψηλής περιεκτικότητας σε κακομοιριά.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σαν παράπλευρες απώλειες μίας συνηθισμένης είδησης χωρισμού, το εν λόγω ζεύγος προβαίνει σε μία κοινή δήλωση και κλείνει στόματα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ λένε ότι είναι δύο καλοί φίλοι που αποφάσισαν να διακόψουν το ζευγάρωμα, ενώ ανυπομονούν να συνεχίζουν τη ζωή τους χωριστά, αλλά στο πλαίσιο μιας κερασένιας φιλίας.

Δηλαδή μια γυναίκα που χωρίζει στα πενήντα είναι, εξ ορισμού, περισσότερο πλερεζοφόρα από μια γυναίκα που χωρίζει στα είκοσι πέντε; Γιατί ο πόνος της απομάκρυνσης από την αγάπη να είναι σε ευθεία αναλογία με τον χρόνο; Γιατί η αποκατάσταση να είναι υποχρεωτική; Γιατί ο ετεροπροσδιορισμός να μοιάζει με αυτοάνοσο νόσημα;

Η μη μητρότητα της Τζένιφερ Άνιστον έχει απασχολήσει το Χόλιγουντ περισσότερο και από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Έχει δώσει τροφή σε λιβελογράφους και έχει ταΐσει κίτρινα έντυπα, με γενναιοδωρία. Ο πάλαι ποτέ χωρισμός της από τον Μπραντ Πιτ έπαιζε για χρόνια ολόκληρα στα πρωτοσέλιδα -ακόμα παίζει. Η ίδια δεν πτοήθηκε από την στοχοποίηση, δεν πέρασε μήνες σε κλινικές αποτοξίνωσης ή σε ριχάμπ αποκατάστασης, δεν πλήρωσε αδρά ψυχολόγους για δεκανίκια, δεν έδειξε να νιώθει το κέντρο του κόσμου. Συνέχισε την πορεία της. Προς τα μπρος. Στοίχημα; Θα διαψεύσει και τις μάντισσες που τη θέλουν να επιστρέφει στην ξεθυμασμένη αγκαλιά του Πιτ.

«Το δέντρο που κάνει καρπούς χτυπάνε» έλεγε μια παροιμία του περασμένου αιώνα και η Τζένιφερ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρό καρύδι.

Επιμύθιο: Το Σύνταγμα σου επιτρέπει να χωρίσεις όσες φορές θέλεις, αλλά να παντρευτείς με μέτρο. Όλα τα άλλα είναι απλώς καφενειακός σχολιασμός.

Read Next

20 Απρ 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες ημερομηνίες για να παντρευτείτε το 2024 σύμφωνα με τους αστρολόγους

H αστρολόγος Lisa Stardust από τη Νέα Υόρκη αποκαλύπτει τις ευνοϊκότερες ημερομηνίες και ποιες να αποφύγουμε.

20 Απρ 2024

Τιμ Μπάρτον- Έλενα Μπόναμ Κάρτερ: το πιο cult ζευγάρι του Χόλιγουντ που έσπασε τους γυαλιστερούς κανόνες

Ανατρεπτικοί, spooky και υπέροχοι ο Τιμ Μπάρτον και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ έζησαν μαζί 13 χρόνια πριν τον οριστικό χωρισμό τους. Εσείς ποια προτιμάτε; Την Μπελούτσι ή την Μπόναμ Κάρτερ;

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

Γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα: Σπαρτιάτισσες - Αθηναίες σημειώσατε 3-0

Πόσο αόρατες ήταν τελικά οι γυναίκες στην αρχαιότητα; Τις αγαπούσαν ή όχι οι άντρες τους; Ποιους ρόλους μπορούσαν να διεκδικήσουν; Τι γινόταν σε περίπτωση μοιχείας; Και γιατί θα έπρεπε να ευχόμασταν να είχαμε γεννηθεί στη Σπάρτη και όχι στην Αθήνα;

20 Απρ 2024

Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα κυκλαδικά αγαλματίδια, δείχνουν σεβασμό στο γυναικείο σώμα, πώς το έχασε η Ελλάδα;

Η βρετανική εφημερίδα αντιτάσσει τα αγαλματίδια της κυκλαδικής τέχνης με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.