Ο 63ος διαγωνισμός της Eurovision που λαμβάνει χώρα 8,10 και 12 Μάιου στην Λισσαβόνα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Η Γιάννα Τερζή με την αποστολή της Ελλάδας και η Ελένη Φουρέιρα με την αποστολή της Κύπρου θα αναμετρηθούν με άλλες 17 χώρες στον πρώτο ημιτελικό… έναν από τους πιο δύσκολους ημιτελικούς των τελευταίων χρόνων κατά τους Eurovision Experts αφού όλα τα "φαβορί" έχουν κληρωθέι να συμμετάσχουν στον πρώτο ημιτελικό.

Μαζί με την Γιάννα και την Ελένη υπάρχει και μια τρίτη «κρυφή» Ελληνική συμμετοχή, όπως αποκαλείται από του eurofans, στον 63 διαγωνισμό της Eurovision. Πρόκειται για την συμμετοχή του Azerbaijan με την τραγουδίστρια Aisel και το τραγούδι X-My Heart(Cross My Heart). Ο λόγος που αποκαλείται «η Τρίτη Ελληνική συμμετοχή» είναι η Ελληνική ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτήν. Την μουσική του X-MyHeart (cross my heart) έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο creativedirector Φωκάς Ευαγγελινός, την φωνητική διεύθυνση τόσο των φωνητικών, όσο και της Aisel έχει επιμεληθεί ο Άλεξ Παναγή και τα κοστούμια στην σκηνή ο Δημήτρης Μασούρας.

Η Ελληνική dream team, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον 63 διαγωνισμό της Eurovision και μάλιστα η τιμητική θέση που έχει στον διαγωνισμό προσδίδει την δυναμική της συμμετοχής. Η EBU, δηλαδή η εταιρία που διαχειρίζεται τον διαγωνισμό, επέλεξε το X-MyHeart της Ελληνικής dream team να είναι το τραγούδι που θα ανοίξει τον 63ο διαγωνισμό της Eurovision. Όπως κάθε τηλεοπτικό show, έτσι και o διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που παρακολουθούν πάνω από 200.000.000 τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο χρειάζεται το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Την Aisel την γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο MadWalk όπου τραγούδησε το X-My Heart:

Δείτε την πρόβα από την Eurovision:

 

TAGS