ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η τραγική, άγνωστη ζωή της κόρης της Ντονατέλα, Αλέγκρα, της κληρονόμου του τεράστιου οίκου Βερσάτσε

Το κορίτσι που υπήρξε η μεγάλη αδυναμία του θείου της δίνει μία μεγάλη μάχη με την κατάθλιψη και τις διατροφικές διαταραχές.

Η τραγική, άγνωστη ζωή της κόρης της Ντονατέλα, Αλέγκρα, της κληρονόμου του τεράστιου οίκου Βερσάτσε

Σαν παιδί ήταν το χαϊδεμένο κοριτσάκι του χαρισματικού και σπουδαίου θείου της. Σαν έφηβη έκανε παρέα με μερικές από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ των 90's όπως τα μέλη των Spice Girls, με τα οποία συναντιόταν τακτικά στις πρώτες σειρές των μεγάλων επιδείξεων μόδας. Ο Elton John μπαινόβγαινε στο σπίτι της, τής έκανε δώρο ένα πιάνο και εκείνη τον φώναζε τρυφερά «θείε Έλτον». H ντουλάπα της ήταν γεμάτη με τα πιο ακριβά και στιλάτα κομμάτια που μπορούσαν να αγοράσουν τα αμύθητα χρήματα της οικογένειας της και η ζωή της κυλούσε όσο πιο γκλάμορους γινόταν, ανάμεσα σε Μιλάνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Εκείνη την ημέρα του Ιουλίου, στην κηδεία του Τζιάννι Βερσάτσε ήταν όλοι όσο μετρούσαν έστω και λίγο στον κόσμο της παγκόσμιας μόδας και της παγκόσμιας σόουμπιζ. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν εκεί, ντυμένη στα μαύρα κλαίγοντας με λυγμούς στον ώμο του καλού της φίλου Elton John, λίγο πιο μπροστά από μία συντετριμμένη Anna Wintour και την σοκαρισμένη Naomi Campell. Μέσα στο βαρύ κλίμα και τον πανικό που επικρατούσε στην αίθουσα σχεδόν κανείς δεν παρατήρησε ένα 11χρονο μαυροφορεμένο κορίτσι, καλυμμένο με βέλο, το οποίο σπάραζε στην πρώτη σειρά, δίπλα στην μητέρα της Ντονατέλα, μη μπορώντας να πιστέψει ότι δεν θα ξαναέβλεπε τον αγαπημένο της θείο Τζιάννι. Όταν όμως η διαθήκη του σχεδιαστή ανοίχθηκε τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Η ανιψιά του Βερσάτσε, Αλέγκρα, θα κληρονομούσε το 50% της αυτοκρατορίας του θείου της την ημέρα που θα γινόταν 18 χρονών, ο αδελφός της το 30% και η Ντονατέλα θα διατηρούσε το υπόλοιπο 20%.

Η τραγική, άγνωστη ζωή της κόρης της Ντονατέλα, Αλέγκρα, της κληρονόμου του τεράστιου οίκου Βερσάτσε
Με τον θείο της σε ηλικία 10 ετών.

Σε μία καταπληκτική λήψη με τη μητέρα της και τον θείο της.

Μία λαμπερή καριέρα στη μόδα φαινόταν να ανοίγεται μπροστά στο ξανθό κορίτσι με τα γαλάζια μάτια και το χαρούμενο όνομα (allegra στο ιταλικά θα πει χαρά) μόνο που η ίδια δεν είχε ποτέ το ψυχικό σθένος για να την ακολουθήσει. Σήμερα όλοι κάνουν λόγο για ένα «προβληματικό πλάσμα», υπερπροστατευμένο από τη μητέρα της, την ισχυρή Ντονατέλα, που δεν θέλει να βλέπει τα ζητήματα της κόρης της να γίνονται πρωτοσέλιδο στο διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο η μάχη της Αλέγκρα Βερσάτσε με την ανορεξία είναι κοινό μυστικό στα πηγαδάκια της μόδας με την 31χρονη γυναίκα να υποφέρει από κατάθλιψη, ανορεξία, σοβαρές στομαχικές διαταραχές και σωματική δυσμορφία, κάτι που την κάνει να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις. Η κληρονόμος της αυτοκρατορίας του Βερσάτσε στην πραγματικότητα νιώθει άνετα κυρίως όταν βρίσκεται στο πλευρό της μητέρας της και σπάνια βγαίνει μόνη της, ακόμα κι αν είναι για να περάσει μία βόλτα από το γραφείο της εταιρίας.

Παρά το γεγονός ότι ο ανιψιά του σχεδιαστή κατέχει στα χαρτιά μία πολύ ηψηλή θέση στον οίκο μόδας και έκανε ανακαίνιση στο γραφείο της, βάφοντας το στο χρώμα της λεβάντας, δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ στη δουλειά και παραμένει απομονωμένη στο σπίτι της, βλέποντας τηλεόραση και ακούγοντας μουσική στον καναπέ.

Με τη μητέρα της σε MET Gala της Νέας Υόρκης.
Η Αλέγκρα Βερσάτσε δείχνει να αισθάνεται ασφάλεια μόνο δίπλα στη μητέρα της.

Με την Κέιτ Μος, με την οποία έχουν πολύ στενή φιλιά, στο Λονδίνο.

Σε ένα μοναχικό, έγκλειστο σύμπαν που θυμίζει σε πολλά τον καταπιεστικό κόσμο του Έλβις Πρίσλεϊ ή του Μάικλ Τζάκσον, δύο υπερδιάσημων, σοκαριστικά αγαπητών ανθρώπων που αδυνατούσαν να βγουν από το σπίτι τους, δίνοντας την δική τους μάχη με τις διατροφικές διαταραχές, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. η Αλέγκρα Βερσάτσε συνοδεύει την μητέρα της μέχρι τον ιταλικό οίκο μόδας 1 με 2 φορές τον μήνα και κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τα προβλήματα της μακριά από τη δημοσιότητα. Από την άλλη η δυναμική Ντονατέλα στέκεται στον τοίχος προστασίας μπροστά της, φροντίζοντας να διαφυλλάξει την ιδιωτικότητα της. Μάλιστα στη νέα σειρά του FX με θέμα την δολοφονία του θρυλικού σχεδιαστή ο χαρακτήρας της Αλέγκρα δεν εμφανίζεται καν, παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης είχε συμπεριλάβει μία σύντομη σκηνή με τη μικρή αδυναμία του θείου της, αλλά την έκοψε μετά από απαίτηση της Ντονατέλα που δεν ήθελε να εκθέσει με κανέναν τρόπο την κόρη της.

Δες στο βίντεο τις λεπτομέρειες πίσω από την δύσκολη ζωή της κληρονόμου του Τζιάννι Βερσάτσε.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.

18 Απρ 2024

Σπάνια εμφάνιση για τις κόρες του Ντίνου Ηλιόπουλου

Πόζαραν αγκαλιασμένες και χαμογελαστές.

18 Απρ 2024

Εριέττα Κούρκουλου: "Το μωρό που χάσαμε, ήταν κοριτσάκι και είχε σύνδρομο Turner"

"Σκεφτόμουν θα έχω μεγάλη κοιλιά τον Αύγουστο στα γενέθλιά μου".

18 Απρ 2024

"I Am: Céline Dion": Ένα ερωτικό γράμμα για τους θαυμαστές της σταρ

Η Παγκόσμια πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ που αφορά την καριέρα και την ασθένεια της έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

18 Απρ 2024

Σάλμα Χάγιεκ:Στα 57 ποζάρει με μικροσκοπικό μπικίνι και γίνεται (εννοείται) viral

Το φωτογραφικό άλμπουμ από τις διακοπές και οι αστείες πόζες με μπικίνι.

17 Απρ 2024

Η Μαρία Ναυπλιώτου πρωθιέρεια 16 χρόνια πριν

Η Μαρία Ναυπλιώτου υπήρξε πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στις 24 Μαρτίου 2008 στην Αρχαία Ολυμπία.

17 Απρ 2024

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη γιορτάζουν 40 χρόνια φιλίας με μαλλί της γριάς

Δύο από τις πρωταγωνίστριες του ελληνικού πενταγράμμου ξέρουν να χαίρονται σαν παιδιά.

17 Απρ 2024

Θανάσης Ευθυμιάδης: "Οι κόρες μου οριακά περνάνε τις τάξεις λόγω απουσιών"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του ηθοποιού.