ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η θλίψη του να βλέπεις τους σπουδαίους να γκρεμίζονται

Εκείνο το πρωί ο Κέβιν Σπέισι Φόουλερ περιέλουσε τα κορν φλέικς του με έξτρα άπαχο γάλα. Σίγουρα δεν ήταν προετοιμασμένος για το σκάνδαλο που θα ακολουθούσε.

Η θλίψη του να βλέπεις τους σπουδαίους να γκρεμίζονται

Το φαντάζομαι κάπως έτσι, μπορεί να κάνω και λάθος. Ο ήλιος έλουζε το Λος Άντζελες κλείνοντας το μάτι στους επίδοξους νεογνούς του σταρ σύστεμ, χαϊδεύοντας παράλληλα την καλοχτενισμένη κόμη των καθιερωμένων χολιγουντιανών αστέρων. Τέλη Οκτώβρη. Στην πόλη που η βιομηχανία του κινηματογράφου ζει και αναπνέει όλα σχετίζονται με ρόλους. Μέσα κι έξω από τα στούντιο. Μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Στις δημόσιες εμφανίσεις και στα πριβέ πάρτι. Στους υλιστές, βαθιά καταναλωτές και ανικανοποίητους, κοκαϊνομανείς ήρωες του Μπρεντ Ίστον Έλις και στους εξουσιομανείς, αμοράλ πρωταγωνιστές του House of Cards.

Εκείνο το πρωί, λοιπόν, και πριν ο ήλιος μεσουρανήσει έσκασε η είδηση. Ο ηθοποιός Άντονι Ραπ κατηγόρησε τον Σπέισι ότι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά το 1986. Απαντώντας, ο Σπέισι είπε ότι δεν θυμάται το περιστατικό, αλλά αν όντως συμπεριφέρθηκε έτσι, του οφείλει την πιο ειλικρινή του συγγνώμη για αυτό, που ήταν μια απρεπής συμπεριφορά μεθυσμένου, και λυπάται για τα συναισθήματα που ένιωθε o Ραπ όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζοντας, για την προσωπική του ζωή δήλωσε ότι συνήθιζε να έχει σχέσεις τόσο με γυναίκες όσο και με άντρες και τώρα επιλέγει να ζήσει ως γκέι άντρας.

Η απάντηση αυτή, η οποία στερείται επιδεικτικής μεταμέλειας και αγγίζει τη φρικτή νοσηρότητα του ζαχαρώματος ανήλικου, δεν άρεσε φυσικά σε κανέναν. Ούτε στους ομοφυλόφιλους, ούτε στους ετεροφυλόφιλους, ούτε στο ίδιο το Χόλιγουντ. Το Netflix έσπευσε να διακόψει την σειρά που πρωταγωνιστούσε ο 58χρονος ηθοποιός, που γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ, υπό την σκιά ενός πατέρα ναζί και παιδόφιλου, όπως μάθαμε από τον αδερφό του.

«Υπήρχε τόσο σκοτάδι στο σπίτι μας, που δυσκολεύεται κανείς να το πιστέψει. Η δυστυχία ήταν διάχυτη. Ο Κέβιν προσπαθούσε να αποφύγει όλα όσα συνέβαιναν με το να κλείνεται σε έναν δικό του κόσμο, αποφεύγοντας κάθε συναίσθημα. Με τον καιρό έγινε πολύ ύπουλος και υπολογιστικός. Ήταν τόσο αποφασισμένος να αποφύγει το ξύλο και προσπαθούσε με τόση μανία να έχει άψογη συμπεριφορά που στο τέλος δεν έμεινε μέσα του κανένα συναίσθημα»,ανέφερε ο 62χρονος Ράνταλ Φάουλερ. Οι σκελετοί βγήκαν μεμιάς από το ντουλάπι και το ΄ριξαν σε έναν ξέφρενο, ερεβώδες trance χορό γύρω από τη φήμη του στιλπνού, απόμακρου, ψυχρού αλλά σπουδαίου Κέβιν.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι των ειδήσεων αυτών, νέες κατηγορίες έρχονται στο φως. Ο Μεξικανός ηθοποιός Ρομπέρτο Καβάζος και ο κινηματογραφιστής Τόνι Μοντάνα αποκαλύπτουν αμφότεροι παλιότερο στρίμωγμα από τον πρεσβύτερο, πετυχημένο και βραβευμένο δις με Όσκαρ. «Είμαστε πολλοί που είχαμε μια ιστορία με τον Κέβιν Σπέισι», αναφέρει ο Καβάζος, στην ανάρτηση του στα σόσιαλ μίντια, διευκρινίζοντας ότι αρκούσε «να είσαι άνδρας κάτω των 30 ετών για να νιώσει ο κύριος Σπέισι ελεύθερος να μας αγγίξει». Οι χοροί των σκελετών που βγήκαν από το ντουλάπι συνεχίζονται. Σίγουρα αυτό το θλιβερό στόρι θα συνεχιστεί ενώ το τραγικό τέλος του δεν έχει γραφτεί ακόμα.

Η πορεία ενός σημαντικού ηθοποιού διακόπτεται λόγω ενός αιματοβαμμένου τροχαίου στην αριστερή λωρίδα της Sunset Boulevard. Πίσω από το χαρακτηριστικό αινιγματικό μειδίαμα του Κέβιν Σπέισι κρύβεται κάτι ακόμα πιο ασαφές και ανεξιχνίαστο, η προσωπική του ζωή αρχίζει να φαντάζει με αίνιγμα που δε θέλεις να βρεις τη λύση του, με καταραμένη προφητεία. Και σε αντίθεση με την ομόχρονη περίπτωση του 65χρονου Γουάινστιν, το σκάνδαλο του Κέβιν σε θλίβει. Ακόμα και σήμερα που τα έχουμε δει όλα.

Αντί επιμυθίου ένα απόσπασμα από το «Μια Εποχή στην Κόλαση» του Ρεμπώ:

«Κάποτε, αν θυμάμαι καλά, η ζωή μου ήταν ένα γλεντοκόπι όπου ανοίγαν όλες οι καρδιές και τα κρασιά κυλούσαν.

Ένα βράδυ πήρα την Ομορφιά στα γόνατά μου. Και τη βρήκα πικρή. Και τη βλαστήμησα.

Οπλίστηκα εναντίον της δικαιοσύνης.

Το έβαλα στα πόδια. Μάγισσες, μιζέρια, μίσος σε σας εμπιστεύτηκα τον θησαυρό μου!

Έπνιξα μες στην καρδιά μου κάθε ανθρώπινη ελπίδα. Και σάλταρα σαν το αγρίμι στη χαρά για να τη στραγγαλίσω.

Πεθαίνοντας, φώναξα στους δήμιους να καταπιούν τις λαβές των τουφεκιών τους. Κάλεσα τις κατάρες να με πνίξουνε στην άμμο, το αίμα. Η δυστυχία ήταν ο θεός μου. Κυλίστηκα στη λάσπη. Στέγνωσα στον αέρα του εγκλήματος. Κι έπαιξα ξύλο με την τρέλα».

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.