Ίδια με αυτή την αποκαρδιωτική ζεστασιά της μητραδερφής στο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής. Ίδια με την υπόγεια στρεβλότητα μιας καλοκουρδισμένης ηρωίδας κάποιας συντηρητικής οικογένειας, ενός άλλου «Κυνόδοντα». Η Μελάνια Τραμπ, με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός έτους από την αποκάλυψη του σκανδάλου Γουάινστιν και τη θαρραλέα αντίδραση του κινήματος #MeToo, προέβη σε μια διπλωματική απάντηση στην ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια είναι η στάση της απέναντι στο κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.

«Υποστηρίζω τις γυναίκες αυτές, αλλά πρέπει να έχουν αποδείξεις. Δεν μπορείς να λες απλώς ότι κάποιος σε παρενόχλησε σεξουαλικά ή σου έκανε κάτι. Διότι ορισμένες φορές τα μέσα ενημέρωσης προχωρούν πολύ και ο τρόπος που παρουσιάζουν κάποιον ή μία ιστορία δεν είναι σωστός» είπε η Μελάνια θυμίζοντας έντονα εκείνη τη θεία που η λέξη αυθόρμητη είναι το ακριβές αντίθετό της. Που κάποιες φορές κοιτώντας την διακρίνεις πίσω από την άκαμπτη, γελαστή πίκρα της την καταπίεση των γυναικών του κόσμου όλου. Που δε δακρύζει στα σοβαρά, αλλά σπαράζει στα τούρκικα σήριαλ. 

«Δεν της επιτρέπεται να βγει από το σπίτι. Δεν μπορεί καν να ανοίξει ένα παράθυρο στον Λευκό Οίκο. Δεν μπορεί να βγει έξω. Είναι πολύ πιο περιορισμένη από μένα. Εγώ βγαίνω καθημερινά στο Παρίσι» είχε πει η Μπριζίτ Μακρόν για την ομόλογό της όταν συναντήθηκαν στις ΗΠΑ, τον Απρίλιο του 2018, βάζοντας μια τρανή λεζάντα στην ιστορία.

Όλοι έχουμε μια τέτοια θεία, μια ξαδέρφη, μία οικογενειακή φίλη, όχι με την ηλικία της Μελάνια, αλλά με αυτά τα ίδια συμπεριφορικά χαρακτηριστικά. Κομψή αλλά άσπλαχνη, όμορφη αλλά παγωμένη. Εικοσιπέντε χρόνια μικρότερη από τον θείο Τραμπ. Κόντρα στην επιδειξιμανία της αρτιότητας, στη διάθεση προβολής του «ό,τι καλύτερο», στην εμμονή με την οικογενειακή παράδοση της ευτυχίας, υπάρχει αυτή η θεία που μπορεί να διοικήσει αθόρυβα και κηδεμονικά τη φαμίλια της και που θα μείνει στην ιστορία για τα όσα μηχανεύτηκε κι όχι για ό,τι μεγαλούργησε. Το «Μελάνιο» κομμάτι της ιστορίας.

«Θέλω να με θυμούνται για αυτά που έκανα κι όχι για αυτά που φόρεσα» εξέφρασε μία επιθυμία, πρόσφατα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, στο ταξίδι της στην Αίγυπτο, όπου και ντύθηκε φιλόδοξη και απαστράπτουσα αποικιοκράτισσα. Παρακινδυνευμένη δήλωση τους καιρούς της ελεύθερης έκφρασης των τρολ των σόσιαλ μίντια. Επικίνδυνη. Σαν κόκκινο πανί απέναντι στον ταύρο. Σαν ψέμα που δεν το πιστεύει ούτε η ίδια.

Αντί επιλόγου: Όταν τον περασμένο Ιούνιο, το πρώην μοντέλο επισκέφθηκε ένα καταφύγιο παιδιών παράτυπων μεταναστών φορώντας ένα μπουφάν που στην πλάτη είχε γραμμένη τη φράση «Εμένα δεν με νοιάζει, εσένα;» κατάφερε να κάνει την επιθυμία της πραγματικότητα. Να τη θυμούνται οι άνθρωποι για αυτά που έκανε και όχι για αυτά που φόρεσε.

TAGS