Στα χνάρια της πριγκίπισσας Νταϊάνα, λίγα πρόσωπα σε αυτό τον κόσμο έχουν φωτογραφηθεί περισσότερο από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Το πιο διάσημο, βασιλικό ζευγάρι του πλανήτη, παντρεύτηκε τον Απρίλιο του 2007, έχει αποκτήσει τρία παιδιά, ζει στο Παλάτι του Κένσινγκτον στο κεντρικό Λονδίνο και έχει δώσει νέα πνοή ζωής στο πώς αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη τον σκουριασμένο, συντηρητικό, κουρασμένο και, για πολλούς, τελείως αχρείαστο, θεσμό του μοναρχίας. 

Παρόλα αυτά, η Κέιτ και ο Ουίλιαμ δεν υπήρξαν ποτέ το ζευγάρι που ήρθε για να ανατρέψει βασιλικά πρωτόκολλα ή να πάει, έστω και λίγο, κόντρα, στις προσδοκίες της άκαμπτης Ελισάβετ. Το ντύσιμο της Δούκισσας του Κέμπριτζ ποτέ δεν έπαψε στιγμή να είναι το αναμενόμενο, ενώ η συμπεριφορά των δυο τους μπροστά στα μέσα ενημέρωσης ήταν πάντα αυστηρή και τελείως, μα τελείως, επαγγελματική. Με άλλα λόγια, όχι τρυφερές χειρονομίες, όχι δημόσια αγγίγματα, όχι κρατήματα χεράκι-χεράκι, για φιλιά, φυσικά, ούτε λόγος. Και, έτσι, μέσα σε όλο αυτό οι Ουίλιαμ και Κέιτ πέρασαν σταδιακά στη συνείδηση του κόσμου ως το νέο, όμορφο ζευγάρι που έχει επιλέξει να κρατήσει το συναίσθημα και το πάθος μακριά από τη σχέση του και τη ζωή του. 

Τότε πώς γίνεται και εντελώς ξαφνικά τα πράγματα και ισορροπίες μοιάζουν να έχουν αλλάξει τελείως μεταξύ τους; Η Δούκισσα και ο Δούκας του Κέμπριτζ από τη μία στιγμή στην άλλη μοιάζουν να έχουν ανακαλύψει μία νέα διάσταση στη μεταξύ τους επαφή, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια γάμου. Ή μήπως αυτή η διάσταση ήταν πάντα εκεί και υπόβοσκει καταπιεσμένη κάτω από τα φλας των φωτογράφων και τις βασιλικές υποχρεώσεις; Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει μία πολύ λογική εξήγηση πίσω από το γεγονός ότι οι Ουίλιαμ και Κέιτ άφησαν πίσω τους για τα καλά την εικόνα του αποστασιοποιημένου, ξενέρωτου, με λίγα λόγια, πριγκιπικού ζεύγους. Και αυτή δεν είναι άλλη από την έλευση ενός άλλου, εξίσου δημοφιλούς βασιλικού ζευγαριού, αυτή του Χάρι και της Μέγκαν, οι οποίοι μοιάζουν να έχουν μαγέψει τη Μεγάλη Βρετανία με τον έρωτα τους, την χαλαρώτητα που διακρίνει στάση του σώματος τους όταν βρίσκονται  μπροστά στις κάμερες, αλλά και γεγονός ότι παραμένουν διαχυτικοί ακόμα κι όταν τα φλας των παπαράτσ παίρνουν φωτιά. 

Σε αυτό ακριβώς το κλίμα το έτερο ζευγός του Μπάκιγχαμ δείχνει να αισθάνεται πιο απελευθερωμένο από ποτέ, νιώθοντας επιτέλους πως είναι ok να αγγίξει ο ένας το χέρι, την πλάτη ή το πόδι του άλλου ακόμα κι όταν οι δημοσιογράφοι είναι μπροστά. Με άλλα λόγια, μία σχέση που μέχρι πρόσφατα έμοιαζε για τα καλά εγκλωβισμένη σε στενά βασιλικά στεγανά εμφανίζεται ανανεωμένη και διαφορετική σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μία αληθινή κατάσταση ή απλώς μία αναγκαστική, νέα προσέγγιση προκειμένου να μην αφήσουν τα «μέλια» του Χάρι και της Μέγκαν να τους επισκιάσουν; Άγνωστες οι βουλές του Μπάκιγχαμ.

Δες το παρακάτω βίντεο:

 

TAGS