Στην τηλεοπτική εκπομπή Finding Your Roots βρέθηκε ως καλεσμένη η Σκάρλετ Γιόχανσον, αποδεχόμενη την πρόκληση του να σκαλίσει το παρελθόν της οικογένειας της και να ανακαλύψει άγνωστες πληροφορίες για το γενεαλογική της δέντρο. 

Εκεί όμως την περίμενε μία πληροφορία που μάλλον δεν μπορούσε να φανταστεί αφού διαβάζοντας στοιχεία για την ιστορία της οικογένειας της ανακάλυψε πως ο θείος της  πέθανε σε γκέτο της Βαρσοβίας κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εισβολής.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τη φρίκη! Είναι τόσο τρελό που ξεπερνάει τη φαντασία», είπε η Scarlett με δάκρυα στα μάτια, ενώ, μετά την ανάγνωση του πιστοποιητικού θανάτου, ανέφερε: «Είναι λυπηρό. Είχα υποσχεθεί ότι δεν θα κλάψω, αλλά είναι πολύ δύσκολο».

Η ηθοποιός γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, από Δανό πατέρα, τον αρχιτέκτονα Karsten Johansson και η μητέρα της, Melanie Sloan, κατάγεται από οικογένεια Εβραίων Πολωνών του Μπρονξ. Ο προπάππος της, που ήταν εβραϊκής καταγωγής, δούλευε σε μπακάλικο στη Νέα Υόρκη, ενώ ο αδελφός του, μαζί με την οικογένειά του πέθαναν σε γκέτο.

Δείτε στο βίντεο το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

 

TAGS