Η ηθοποιός Μίσα Μπάρτον προσέλκυσε τους προβολείς της δημοσιότητας από πολύ νεαρή ηλικία, μέσα από ρόλους σε ταινίες όπως «Η έκτη αίσθηση» και «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», και ιδιαίτερα μέσα από τον χαρακτήρα της «Marissa» στη σειρά «The O.C.». Ωστόσο τα τελευταία χρόνια απασχολούσε τον Τύπο για τους λάθος λόγους: Είχε γίνει η αγαπημένη των ταμπλόιντ, που εστίαζαν σε καθόλου κολακευτικές εικόνες από τις βραδινές περιπέτειές της, με αποκορύφωμα ένα παράξενο επεισόδιο του 2017, όπου τα μίντια τη συνέλαβαν στην πίσω αυλή του σπιτιού της να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα, μεταξύ άλλων αποκαλώντας τη μητέρα της «μάγισσα», υπό την επήρεια της ψυχοτρόπου ουσίας GHB ή «χάπι του βιασμού» όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων.

Σε μια τέτοια, ιδιαίτερα ευάλωτη περίοδο της ζωής της, το μεγαλύτερο χτύπημα ήρθε από έναν πρώην της.

Ο Jon Zacharias μετά τον χωρισμό τους επιχείρησε να πουλήσει σε μεγάλα σάιτ πορνό σεξουαλικό υλικό που, σύμφωνα με την Μπάρτον, είχε τραβηχτεί χωρίς τη συγκατάθεσή της, για μισό εκατομμύριο δολάρια.

Όπως είπε πρόσφατα η Μίσα σε συνέντευξή της στο Broadly, παρόλο που μέχρι τότε ούτε καν ήξερε τι σημαίνει «εκδικητικό πορνό» αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον του. Τελικά, με τη βοήθεια της δικηγόρου της, δικαιώθηκε: Τον Ιούνιο του 2017 πέτυχε δύο μεγάλες δικαστικές νίκες, να απαγορεύσει τη διάδοση του επίμαχου υλικού και το δικαίωμα του Zacharias να την πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη από 100 γιάρδες.

«Νιώθω πιο δυνατή, νιώθω νικήτρια» δήλωσε η ίδια στη δημοσιογράφο του Broadly. «Είναι πολύ σημαντικό και οι άλλες γυναίκες να ξέρουν τα δικαιώματά τους. Είμαστε τυχερές που ζούμε σε μια εποχή στην οποία μπορούμε να επαναφέρουμε τη συζήτηση περί φεμινισμού και ενδυνάμωσης», πρόσθεσε.

«Ο μόνος λόγος που κάποιος δράστης μπορεί να μείνει ατιμώρητος σε μια υπόθεση revenge porn είναι γιατί τα θύματα αντιμετωπίζονται σαν μέρος του προβλήματος. Σαν να προκάλεσαν εκείνες στον εαυτό τους το πρόβλημα» σχολίασε η δημοσιογράφος στο τέλος της συνέντευξής της με την Μπάρτον, καταλήγοντας ως εξής: «Ντροπιάζουμε τις γυναίκες που δημοσιοποιούν τη σεξουαλικότητά τους, ανεξάρτητα αν το κάνουν με τη θέλησή τους ή όχι».

Δείτε το βίντεο με την ιστορία και τη συνέντευξη της Μίσα Μπάρτον.

 

TAGS