ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου ήρθε μετά τη δολοφονία του Παύλου»

Η βουλευτής της Ν.Δ μίλησε ανοιχτά για την κατάσταση της υγείας της καθώς και για τα δύσκολα χρόνια μετά την δολοφονία του συζύγου της.

«Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου ήρθε μετά τη δολοφονία του Παύλου»

Καλεσμένη στην εκπομπή του Mega «Μεγάλη Εικόνα» βρέθηκε η πολιτικός Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με απόλυτη ειλικρίνεια και προθυμία μίλησε για την κατάσταση της υγείας της με τον καρκίνο καθώς και για την αλλαγή που βίωσε στην προσωπική της ζωή μετά την δολοφονία του συζύγου της και πολιτικού Παύλου Μπακογιάννη. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που αποκάλυψε πρόσφατα πως πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα εξήγησε πως ο καρκίνος δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού για την κοινωνία και ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται να μιλούν για τις δικές τους παρόμοιες εμπειρίες.

Η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν καρκίνο και τον καταπολεμούν με μεγάλη επιτυχία.

«Αυτή η χρονιά μου έφερε μια κατραπακιά. Είναι μια αρρώστια η οποία παλεύεται επιτυχώς. Είμαι καλά, κάνω τις θεραπείες μου, πιο πολύ με ταλαιπωρεί το πόδι μου που δεν έχει καμία σχέση με την αρρώστια μου. Το διαχειρίζομαι καλά γενικά. Είμαι πολύ ευγνώμων διότι εκτός από τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου οι οποίοι είναι το καλύτερο δώρο, μου έστειλε ευχές και ένας ολόκληρος κόσμος και νομίζω η καλή ευχή πάντα πιάνει», ανέφερε στην αρχή η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας στην συνέχεια «Σαν και μένα είναι άλλοι 500 κάθε χρόνο με πολλαπλό μυέλωμα. Το μήνυμα ότι παιδιά πάμε καλά μου το δίνουν εκείνοι και τους το δίνω και εγώ και ταυτόχρονα η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν καρκίνο και τον καταπολεμούν με μεγάλη επιτυχία. Η επιστήμη σήμερα έχει κάνει άλματα. Όταν το είπα, ήρθαν κι άλλοι βουλευτές και μου είπαν πως το πέρασαν και εκείνοι. Πραγματικά, δεν το ήξερα. Υπάρχει μια αντίληψη στην κοινωνία που λέει ότι δεν πρέπει να μιλάς για αυτά, ειδικά αν είσαι πολιτικός θα σε θεωρήσουν τελειωμένο».

Η επιστήμη σήμερα έχει κάνει άλματα. Όταν το είπα, ήρθαν κι άλλοι βουλευτές και μου είπαν πως το πέρασαν και εκείνοι. Πραγματικά, δεν το ήξερα. Υπάρχει μια αντίληψη στην κοινωνία που λέει ότι δεν πρέπει να μιλάς για αυτά, ειδικά αν είσαι πολιτικός θα σε θεωρήσουν τελειωμένο

Μεταξύ άλλων, η πολιτικός μίλησε στην Νίκη Λυμπεράκη και για την αλλαγή που έφερε στην ζωή της, η δολοφονία του συζύγου της. Εκείνη την δύσκολη και επώδυνη εποχή, η Ντόρα Μπακογιάννη ήρθε αντιμέτωπη με μεγάλες αποφάσεις που έπρεπε να λάβει για την πολιτική της καριέρα καθώς ως γυναίκα βουλευτής εισέπραξε πολλά κακεντρεχή σχόλια, ακόμα και για την εμφάνισή της «Δεν μου χαρίστηκαν πολλά πράγματα. Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου ήρθε μετά τη δολοφονία του Παύλου. Εκεί πλέον είσαι υποχρεωμένος ή να σταθείς ή να εξαφανιστείς. Και εγώ είχα δυο μικρά παιδιά και στάθηκα. Πάρα πολλές φορές σπας, λυγίζεις... Έπρεπε να εξελιχθώ και να κερδίσω το σεβασμό. Ήμουν η κόρη του Μητσοτάκη. Ήμουν η γυναίκα του Μπακογιάννη. Στα πρώτα χρόνια της πολιτικής μου καριέρας έχω ακούσει απίστευτα πράγματα. Ασχολούνταν ακόμα και με το τι φοράω» δήλωσε στο τέλος.

Κεντρική Φωτογραφία: NDP

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024
Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.