ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η μάχη της «Σάνσα» του GoT με την κατάθλιψη: «Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να σηκωθώ από το κρεβάτι»

Η Σόφι Τέρνερ, πρωταγωνίστρια της πιο δημοφιλούς σειράς στον κόσμο, μιλάει ανοιχτά για την ψυχική νόσο από την οποία υποφέρει εδώ και χρόνια.

Η μάχη της «Σάνσα» του GoT με την κατάθλιψη: «Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να σηκωθώ από το κρεβάτι»

Και ποιο κορίτσι που παρακολουθεί Game of Thrones δεν θα ήθελε να μοιάσει σε μια από τις πρωταγωνίστριες της δημοφιλούς σειράς; Είναι λοιπόν ιδιαίτερα πολύτιμη η απόφασή τους να αποβάλουν τα ταμπού, να μιλήσουν ανοιχτά για τα προβλήματα υγείας που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία, γεμίζοντας έτσι με δύναμη εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο που δίνουν τον ίδιο αγώνα με εκείνες. Μετά την αποκάλυψη της Εμίλια Κλαρκ ή «Ντενέρις» σχετικά με τις δύο επεμβάσεις στον εγκέφαλο στις οποίες έχει υποβληθεί βγαίνοντας νικήτρια, ήρθε η σειρά της ηθοποιού που υποδύεται τη «Σάνσα» να εξομολογηθεί τη δική της μάχη.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, η Σόφι Τέρνερ μίλησε για τον αγώνα που δίνει εδώ και χρόνια ενάντια στην κατάθλιψη. «Ήμουν τόσο ερωτευμένη με το Game of Thrones, που δεν πίστευα ότι θα πληρωνόμουν κιόλας για να παίξω σε αυτό. Όλα ήταν απίστευτα, αλλά πήρα την κάτω βόλτα, νομίζω, όταν μπήκα πραγματικά στην εφηβεία, γύρω στα 17. Ο μεταβολισμός μου άρχισε να επιβραδύνει σημαντικά και εγώ να παίρνω βάρος. Περίπου τότε, άρχισε να με επηρεάζει η κριτική των social media».

Η Τέρνερ εξομολογήθηκε ότι υποφέρει από κατάθλιψη εδώ και πέντε με έξι χρόνια. «Η μεγαλύτερη δυσκολία για μένα είναι να σηκωθώ από το κρεβάτι και να βγω από το σπίτι και να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου».

Όταν οι φίλοι της πήγαν στο πανεπιστήμιο, η 23χρονη σήμερα ηθοποιός παρέμεινε στο πατρικό της για να συνεχίσει τα γυρίσματα για την επιτυχημένη σειρά της HBO. Ωστόσο το γεγονός ότι εξακολούθησε να μένει με τους γονείς της και ότι οι φίλοι της έφυγαν μακριά, σε συνδυασμό με την άνοδο των social media, της έκαναν να αισθάνεται μόνη.

«Δεν είχα το κίνητρο να κάνω τίποτα ή να βγω έξω. Ακόμα και όταν ήμουν με τους καλύτερους φίλους μου... έκλαιγα συνέχεια». Τελικά, αποφάσισε να αναζητήσει βοήθεια.

«Είναι παράξενο. Λέω ότι δεν έπασχα από κατάθλιψη όταν ήμουν μικρότερη, αλλά έκανα συχνά αυτοκτονικές σκέψεις χωρίς να ξέρω το γιατί». Σήμερα, με τη βοήθεια της θεραπείας και της φαρμακευτικής αγωγής, αισθάνεται πολύ καλύτερα. Σίγουρα την έχει βοηθήσει, όπως εξηγεί, και η σχέση της [με τον Joe Jonas] «που με κάνει να συνειδητοποιώ ότι έχω κάποιες ικανότητες που είχα υποτιμήσει».

Δείτε τη συνέντευξη της Σόφι Τέρνερ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.