Για την «μάχη» που δίνει εδώ και 17 χρόνια με την διπολική διαταραχή, μία από τις πιο γνωστές ψυχικές νόσους, μιλά, πρώτη φορά, η Mariah Carey, ανοίγοντας την καρδιά της στο People.

«Δεν ήθελα να το πιστέψω… Μέχρι πρόσφατα ζούσα στην άρνηση και την απομόνωση και φοβόμουν ότι κάποιος θα με εκθέσει», λέει, σε συνέντευξή της στον Jess Cagle, η 48χρονη τραγουδίστρια, η οποία διαγνώστηκε με την νόσο το 2001, οπότε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά από σωματική και πνευματική κατάρρευση.

Τα άτομα με διπολική διαταραχή βιώνουν επεισόδια ανεβασμένης ή ευερέθιστης διάθεσης, γνωστά ως μανία, εναλλασσόμενα με επεισόδια κατάθλιψης. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ικανότητά τους να λειτουργήσουν φυσιολογικά στην καθημερινότητα, όπως συνέβη και στην Mariah.

«Για πολύ καιρό, νόμιζα ότι πάσχω από αϋπνία. Αλλά δεν ήταν μία φυσιολογική διαταραχή του ύπνου, ούτε μπορούσα να κοιμηθώ μετρώντας προβατάκια. Δούλευα, δούλευα, δούλευα… Ήμουν ευέξαπτη και φοβόμουν μήπως απογοητεύσω τους ανθρώπους. Τελικά, αποδείχθηκε πως ήταν μία μορφή μανίας. Τα καταθλιπτικά μου επεισόδια χαρακτηρίζονταν από πολύ χαμηλή ενέργεια. Αισθανόμουν τόσο μόνη και δυστυχισμένη, αλλά και ένοχη ότι δεν έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για την καριέρα μου», περιγράφει.

Επισημαίνοντας πως αποφάσισε να μιλήσει για την «μάχη» της καθώς δεν μπορεί να κουβαλάει άλλο αυτό το βάρος, η Mariah, μητέρα δύο παιδιών, των 6χρονων διδύμων Moroccan και Monroe, παραδέχεται πως παίρνει φαρμακευτική αγωγή: «παίρνω φάρμακα τα οποία φαίνεται πως είναι καλά. Δεν με κάνουν να νιώθω πολύ κουρασμένη, υποτονική, ή κάτι τέτοιο. Το σημαντικότερο είναι να βρεις την σωστή ισορροπία».

«Πλέον είμαι σε μία πολύ κατάσταση και νιώθω άνετα να μιλώ για τον αγώνα μου με την διπολική διαταραχή. Είμαι αισιόδοξη ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου οι πάσχοντες από την νόσο δεν θα είναι στιγματισμένοι. Η νόσος μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτη απομόνωση, όμως, δεν πρέπει να καθορίζει κανέναν και εγώ αρνούμαι να με καθορίσει, ή να με ελέγξει», καταλήγει, στέλνοντας ένα μήνυμα δύναμης.

Το εξώφυλλο του People που φιλοξενεί την αποκλειστική συνέντευξη της Mariah Carey.

 

TAGS