ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Mariah Carey μιλάει για πρώτη φορά για τη μάχη της με την διπολική διαταραχή

«Αισθανόμουν τόσο μόνη και δυστυχισμένη».

Η Mariah Carey μιλάει για πρώτη φορά για τη μάχη της με την διπολική διαταραχή

Για την «μάχη» που δίνει εδώ και 17 χρόνια με την διπολική διαταραχή, μία από τις πιο γνωστές ψυχικές νόσους, μιλά, πρώτη φορά, η Mariah Carey, ανοίγοντας την καρδιά της στο People.

«Δεν ήθελα να το πιστέψω… Μέχρι πρόσφατα ζούσα στην άρνηση και την απομόνωση και φοβόμουν ότι κάποιος θα με εκθέσει», λέει, σε συνέντευξή της στον Jess Cagle, η 48χρονη τραγουδίστρια, η οποία διαγνώστηκε με την νόσο το 2001, οπότε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά από σωματική και πνευματική κατάρρευση.

Τα άτομα με διπολική διαταραχή βιώνουν επεισόδια ανεβασμένης ή ευερέθιστης διάθεσης, γνωστά ως μανία, εναλλασσόμενα με επεισόδια κατάθλιψης. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ικανότητά τους να λειτουργήσουν φυσιολογικά στην καθημερινότητα, όπως συνέβη και στην Mariah.

«Για πολύ καιρό, νόμιζα ότι πάσχω από αϋπνία. Αλλά δεν ήταν μία φυσιολογική διαταραχή του ύπνου, ούτε μπορούσα να κοιμηθώ μετρώντας προβατάκια. Δούλευα, δούλευα, δούλευα… Ήμουν ευέξαπτη και φοβόμουν μήπως απογοητεύσω τους ανθρώπους. Τελικά, αποδείχθηκε πως ήταν μία μορφή μανίας. Τα καταθλιπτικά μου επεισόδια χαρακτηρίζονταν από πολύ χαμηλή ενέργεια. Αισθανόμουν τόσο μόνη και δυστυχισμένη, αλλά και ένοχη ότι δεν έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για την καριέρα μου», περιγράφει.

Επισημαίνοντας πως αποφάσισε να μιλήσει για την «μάχη» της καθώς δεν μπορεί να κουβαλάει άλλο αυτό το βάρος, η Mariah, μητέρα δύο παιδιών, των 6χρονων διδύμων Moroccan και Monroe, παραδέχεται πως παίρνει φαρμακευτική αγωγή: «παίρνω φάρμακα τα οποία φαίνεται πως είναι καλά. Δεν με κάνουν να νιώθω πολύ κουρασμένη, υποτονική, ή κάτι τέτοιο. Το σημαντικότερο είναι να βρεις την σωστή ισορροπία».

«Πλέον είμαι σε μία πολύ κατάσταση και νιώθω άνετα να μιλώ για τον αγώνα μου με την διπολική διαταραχή. Είμαι αισιόδοξη ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου οι πάσχοντες από την νόσο δεν θα είναι στιγματισμένοι. Η νόσος μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτη απομόνωση, όμως, δεν πρέπει να καθορίζει κανέναν και εγώ αρνούμαι να με καθορίσει, ή να με ελέγξει», καταλήγει, στέλνοντας ένα μήνυμα δύναμης.

Το εξώφυλλο του People που φιλοξενεί την αποκλειστική συνέντευξη της Mariah Carey.

"I was terrified of losing everything.” After years of suffering in silence, music icon #MariahCarey opens up exclusively to PEOPLE about her battle with bipolar II disorder – and why she finally got help. Tap the bio link to read this week's cover story.

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.