«Η μουσική βιομηχανία είναι σαν μια κλειστή λέσχη αγοριών, όπου εμείς απλώς δεν μπορούμε να μπούμε», είπε η Lady Gaga κατά τη διάρκεια της βράβευσής της ως «Η γυναίκα της χρονιάς» από το Billboard, κάνοντας, όμως, πολλούς να σκεφτούν: Αυτή δεν είναι που έχει χρησιμοποιήσει στο έπακρο τη σεξουαλικότητά της για να κερδίσει φήμη και θαυμαστές;

«Αυτό που θέλω πραγματικά να πω είναι ότι μερικές φορές η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τις γυναίκες στη μουσική βιομηχανία. Είναι σαν μια κλειστή λέσχη αγοριών, όπου εμείς απλώς δεν μπορούμε να μπούμε», ανέφερε, κατά την εκδήλωση, η 29χρονη τραγουδίστρια.

«Εγώ προσπάθησα για πολύ καιρό και το μόνο που ήθελα ήταν να με πάρουν σοβαρά ως μουσικό για την ευφυία μου και όχι για το κορμί μου», συμπλήρωσε. «Την ώρα που δουλεύεις, δεν νιώθεις πάντα ότι οι άλλοι πιστεύουν πως έχεις ένα μουσικό υπόβαθρο και πως καταλαβαίνεις τι κάνεις. Κι αυτό, μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα».

«Θέλω, λοιπόν, να δείξω στις γυναίκες ότι δεν χρειάζεται να συμβαδίζουν με τις 19χρονες και τις 21χρονες για να έχουν επιτυχία. Συνήθως, νιώθουν σαν να χρειάζεται να ξεπουλήσουν τα πάντα προκειμένου να γίνουν σταρ. Είναι πολύ λυπηρό. Θέλω να εκραγώ καθώς πηγαίνω προς στα 30 μου», κατέληξε.

Ωραία όλα αυτά, αλλά πώς να τα υποστηρίξει μια καλλιτέχνις που κάθε φορά οι εκκεντρικές εμφανίσεις της τραβούν την προσοχή πριν καν πέσουν οι πρώτες νότες των τραγουδιών της, οι προκλητικές σκηνές στο American Horror Stories και τα βιντεοκλίπ έχουν προκαλέσει καταιγισμό αντιδράσεων, ενώ η παρουσία της με διάφανα έως ... καθόλου ρούχα σε διάφορες εκδηλώσεις συμπληρώνει το παζλ – ακολουθώντας πιστά, προφανώς, τα ίχνη της Μαντόνα στα '80s; Αυτά, εξάλλου, παρατηρούν και αρκετοί φαν της σε σχόλιά τους στα διαδίκτυο. Για σεξισμό, αγαπητή Στέφανι, έχει μιλήσει και η Μέριλ Στριπ στην κινηματογραφική βιομηχανία. Μόνο που εκείνη δεν θυμόμαστε ποτέ να χρησιμοποίησε το σώμα της προκειμένου να προσελκύσει βλέμματα και θαυμαστές.

TAGS