Άρθρα επί άρθρων, θεωρίες, απόψεις και φήμες έχουν γραφτεί για τη σχέση του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν, πολλά από τα οποία χρονολογούνται πριν από την ανέλιξή τους σε προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας. Το γεγονός ότι έχουν 24 χρόνια διαφορά, το γεγονός ότι όταν γνωρίστηκαν εκείνη ήταν μια παντρεμένη φιλόλογος με 3 παιδιά και εκείνος ένας 15χρονος μαθητής με κοφτερό μυαλό, δίψα για γνώση και φιλοδοξίες, το γεγονός ότι η σχέση τους μοιάζει, ακόμα και σήμερα αδιανόητη, εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Αυτό όμως που παρέμενε σχετικά άγνωστο μέχρι σήμερα, είναι το πώς αντιμετώπισαν τη σχέση τα τρία παιδιά της Μακρόν. Η μικρότερη κόρη της, η 34χρονη Tiphaine Auzière που εργάζεται ως δικηγόρος και είχε αναλάβει ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν, μίλησε για πρώτη φορά για τη σχέση της μητέρας της με το Γάλλο πρόεδρο σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Brigitte Macron: A French Novel. 

"Ήταν ερωτευμένοι και ήταν φανερό αυτό που υπήρχε μεταξύ τους. Και ταυτόχρονα ήταν τόσο δύσκολο", δήλωσε η Auzière για την περίοδο που η μητέρα της ερωτεύτηκε το 15χρονο μαθητή της. Η ίδια ήταν τότε 9 χρονών και έμαθε για τη σχέση της μητέρας της όταν η μεγαλύτερη αδερφή της, που ήταν στην ίδια τάξη με τον Μακρόν γύρισε από το σχολείο και είπε "Μαμά, είναι ένα περίεργο παιδί στην τάξη που γνωρίζει τα πάντα για τα πάντα". 

 

 

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει επίσης στη στιγμή που ο 16χρονος Μακρόν ομολόγησε τον έρωτά του για τη Μπριζίτ. Οι γονείς του, ζήτησαν τότε από τη Μακρόν να σταματήσει να τον βλέπει μέχρι να γίνει τουλάχιστον 18 και εκείνη απάντησε "Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα". 

Σχολιάζοντας την αφοσίωση που έχουν ο ένας στον άλλο μέχρι σήμερα, η Auzière είπε: "Αν έπρεπε να δώσω έναν ορισμό της αγάπης, αυτός είναι η σχέση του Εμανουέλ και της μαμάς. Όταν είναι μαζί είναι σαν να μην υπάρχει ο υπόλοιπος κόσμος”, δηλώνει, σημειώνοντας ότι η ίδια και τα αδέρφια της υπέφεραν όσο λιγότερο γινόταν με το διαζύγιο των γονιών της.

Η Μακρόν είχε μιλήσει στο παρελθόν για τη σχέση της λέγοντας: “Υπάρχουν στιγμές στη ζωή σου που πρέπει να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις. Έτσι ήταν και για μένα. Φυσικά, παίρνουμε πρωινό μαζί, εγώ με τις ρυτίδες μου και εκείνος με τη νεότητά του, αλλά έτσι είναι. Αν δεν είχα πάρει αυτή την απόφαση θα είχα χάσει κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μου. Ήμουν ευτυχισμένη με τα παιδιά μου, αλλά την ίδια στιγμή ένιωθα ότι έπρεπε να ζήσω “αυτή την αγάπη” όπως λέει και ο Πρεβέρ, για να είμαι πλήρης”.

Δες το βίντεο.

 

TAGS