Σε λυγμούς ξέσπασε η τραγουδίστρια Kesha, όταν την Παρασκευή (19/2) το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αρνήθηκε να λύσει το συμβόλαιό της με τη Sony κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον παραγωγό Dr Luke, τον οποίο κατηγορεί για βιασμό.

Η δικαστής, Shirley Kornreich, ανακοίνωσε πώς εάν η Kesha αποχωρήσει από τη Sony και δεν κάνει ακόμα 6 άλμπουμ, η εταιρία θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

Σύμφωνα με το TMZ, η δικαστής προσέθεσε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με άλλον παραγωγό. Ωστόσο, η ενάγουσα ισχυρίζεται ότι η Sony δεν πρόκειται να την προωθήσει αν αρνηθεί να συνεργαστεί με τον Dr Luke. Η 28χρονη, πάντως, δεν έχει καταθέσει ποινική δίωξη κατά του 42χρονου παραγωγού.

Στο άκουσμα της είδησης, η Kesha ξέσπασε σε κλάματα. Το ίδιο μέσο, προσθέτει ότι η Kesha ζήτησε «να της επιτραπεί να κάνει ένα άλμπουμ εκτός της Sony».

 

Ο παραγωγός της Kesha, Dr Luke

 

Η εφημερίδα New York Daily News, αναφέρει ότι η δικαστής είπε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υπονομεύσει τους νόμους του κράτους που διέπουν τις συμβάσεις και ότι της είχε προταθεί να συνεργαστεί με διαφορετικό παραγωγό.

Η ιστορία ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο όταν η Kesha κατέθεσε αγωγή κατά του διάσημου παραγωγού υποστηρίζοντας ότι της έδωσε ναρκωτικά και στη συνέχεια τη βίασε σε ηλικία 18 ετών.

Ακολούθησε, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στα τέλη του ίδιου μήνα υποστηρίζοντας ότι η καριέρα της ήταν σε παύση και θα τερματιζόταν αν συνεχιζόταν η συνεργασία της με τον Dr Luke.

 

 

Από την πλευρά του, ο παραγωγός διέψευσε τους ισχυρισμούς της Kesha και απάντησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της τραγουδίστριας και της μητέρας της. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η τραγουδίστρια δημιούργησε αυτή την ιστορία σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τη φήμη του και να «σπάσει» το συμβόλαιο.

Έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο είχαν μαζευτεί δεκάδες fan της Kesha, με το σύνθημα «Ελευθερώστε την Kesha τώρα» και έναν από αυτούς αγκάλιασε η τραγουδίστρια εμφανώς συγκινημένη.

Αρκετοί διάσημοι δήλωσαν τη στήριξή τους στην Kesha, μεταξύ αυτών οι Lady Gaga, Lily Allen, Mara Wilson, Wale, Ariana Grande, Kelly Clarkson και Lorde ενώ εντύπωση προκαλεί η σιγή των Taylor Swift και Selena Gomez οι οποίες έχουν δηλώσει ανοιχτά πως είναι φεμινίστριες.

 

 

 

TAGS