Ο Τζέιμι Φοξ αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες στο Instagram τον θάνατο της αδερφής του, Ντιόντρα Ντίξον, σε ηλικία μόλις 36 ετών. «Η καρδιά μου έσπασε σε εκατομμύρια κομμάτια… η όμορφη, αξιαγάπητη αδερφή μου Ντιόντρα μεταφέρθηκε κάπου αλλού. Λέω μεταφέρθηκε γιατί θα ζει για πάντα. Όποιος τη γνώριζε, ήξερε ότι ήταν ένα λαμπερό φως».

Η Ντιόντρα Ντίξον, που είχε σύνδρομο Down, λάτρευε όσο τίποτα το χορό. Σύμφωνα με τον Τζέιμι Φοξ: «Ούτε που μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές στα πάρτι στο σπίτι μας έβγαινε στην πίστα χορού και έκλεβε την παράσταση. Ξέρω τώρα ότι είναι στον παράδεισο, όπου χορεύει με τα φτερά της».

Η Ντίξον, σύμφωνα με πληροφορίες του People, γεννήθηκε το 1984 στο Ντάλας του Τέξας και το 2011 έγινε πρέσβειρα του παγκοσμίου ιδρύματος Global Down Syndrome Foundation. Με την υποστήριξη της οικογένειάς της από παιδί έλαβε μέρος, για εννέα χρόνια, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μετά την αποφοίτηση από το λύκειο μετακόμισε στην Καλιφόρνια μαζί με τον αδερφό της και τους γονείς της.

«Ούτε που μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές στα πάρτι στο σπίτι μας έβγαινε στην πίστα χορού και έκλεβε την παράσταση»

Σύμφωνα με το βιογραφικό της στο Global Down Syndrome Foundation, η Ντίξον ήταν «γεννημένη χορεύτρια» και ονειρευόταν να γίνει «επαγγελματίας του χορού». «Ο αδερφός μου μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάποια ξεχωριστά πράγματα» έλεγε η ίδια. «Χόρεψα στο βίντεο του “Blame It”. Χόρεψα στη σκηνή σε κάποιες από τις συναυλίες του σε όλη τη χώρα. Και ξέρετε κάτι; Χόρεψα στα Γκράμι!».

Η Ντιόντρα, κόρη της μητέρας του Φοξ, Λουίς Ανέτ Ντίξον, και του πατριού του, Τζορτζ Ντίξον, ήταν για τον Φοξ έρωτας με την πρώτη ματιά, από τότε που την κράτησε ως μωρό, εκείνος σε ηλικία 16 ετών.

«Δεν κολλούσαμε στο γεγονός ότι είχε σύνδρομο Down, αλλά στο ότι ήταν χαριτωμένη. Μια μικρή σοκολατένια μπαλίτσα» έλεγε ο Φοξ προσθέτοντας, σχετικά με το ταλέντο της στο χορό: «Πάντα έχανα στους διαγωνισμούς χορού μας. Γιατί εκείνη είχε όλες τις καλές κινήσεις».

«Δεν κολλούσαμε στο γεγονός ότι είχε σύνδρομο Down, αλλά στο ότι ήταν χαριτωμένη. Μια μικρή σοκολατένια μπαλίτσα»

«Αυτό που μπορεί να μην καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες σου δίνουν αφιλτράριστη αγάπη» έχει πει ο ηθοποιός. «Τίποτα δεν μπαίνει στο δρόμο τους για να σε αγαπήσουν αλλά και τίποτα δεν μπαίνει στο δρόμο τους για να γίνουν έξω φρενών μαζί σου. Είναι ο αληθινός τους εαυτός».

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη ωστόσο που είχε δώσει ο Φοξ τον Νοέμβριο του 2019 έλεγε πως «το καταπληκτικό με την Ντιόντρα είναι πως όταν κάποιος τη γνωρίζει ξεχνάει αυτά που ήξερε για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Η Ντιόντρα τον ξαφνιάζει. Το οφείλουμε στη μαμά μας. Η μαμά ζητούσε από τα παιδιά στο σχολείο να την αντιμετωπίζουν σαν φυσιολογικό παιδί. Έχει μια κανονική ζωή, προσαρμόζεται εξίσου καλά με όλους μας».

Όταν είχε ρωτηθεί η ίδια ποιο ήταν το όνειρό της για το μέλλον, απάντησε: «Θέλω ένα αγόρι, θέλω να παντρευτώ σύντομα και ελπίζω να παντρευτώ τον [τραγουδιστή και φίλο της] Κρις Μπράουν, γιατί είναι ο άνθρωπός μου».

Όταν είχε ρωτηθεί η ίδια ποιο ήταν το όνειρό της για το μέλλον, απάντησε: «Θέλω ένα αγόρι, θέλω να παντρευτώ σύντομα και ελπίζω να παντρευτώ τον [τραγουδιστή και φίλο της] Κρις Μπράουν, γιατί είναι ο άνθρωπός μου».

Μια από τις πιο συγκινητικές δηλώσεις του Φοξ για την αδερφή του ήταν όταν δήλωσε πως «μου έμαθε πώς να ζω. Κάποιες φορές χανόμαστε στον κόσμο μας με τα μικροπράγματα (αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει το σωστό χρώμα!) και μετά βλέπεις αυτό το κορίτσι: “Θέλω να ζήσω. Θέλω να χορέψω. Θέλω να αγαπήσω”. Και σε επαναφέρει στο πραγματικό νόημα της ζωής».

Δείτε την ανάρτηση του Τζέιμι Φοξ για τον θάνατο της αδερφής του:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Δείτε την Ντιόντρα Ντίξον σε τηλεοπτική συνέντευξη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS