Τι λέει ο Κώστας Βουτσάς για τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την επιλογή της Κατερίνας Γερονικολού θα υποδυθεί ρόλο που στο παρελθόν χαρακτηρίστηκε από την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Με αφορμή το ρόλο του στην θεατρική παράσταση «Πανικός στο Υπουργείο», ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς μίλησε στην Βίκυ Διαμάντη και στο 7 μέρες TV και για τα σχέδια του για τη νέα σεζόν. Μέσα σε αυτά και ο ρόλος του στην παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο.

Το χειμώνα που θα έρθει θα συμμετάσχετε στη θεατρική παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο». Ποιος θα είναι ο ρόλος σας; «Μου έγινε μια πρόταση από τον Λάκη Λαζόπουλο την οποία αποδέχτηκα με χαρά. Θα έχω το ρόλο που είχε υποδυθεί ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, αυτόν του καθηγητή Νικητέα. Σήμερα, οι συγγραφείς που έχουμε είναι πάρα πολύ καλοί, αλλά εμπνέονται από την εποχή και έτσι τα θέματα είναι καταθλιπτικά. Για αυτό γυρίσαμε στα έργα που παίζαμε σε ταινίες και τα ξανακάνουμε τώρα στο θέατρο.»

Πριν ωστόσο δούμε την παράσταση, το έργο αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις… Ας πούμε ότι δεν μπορεί να παίξει κάποια άλλη το ρόλο που έπαιξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη… «Αυτά είναι αστεία πράγματα. Εγώ δεν τα μπορώ αυτά. Δηλαδή, εγώ ας πούμε δεν μπορώ να παίξω ένα ρόλο επειδή τον έπαιξε ο Λογοθετίδης; Γιατί δεν μπορώ να τον παίξω; Τι συμβαίνει; Θα τον παίξω αλλιώς εγώ αυτόν τον ρόλο. Η Γερονικολού είναι πολύ ωραία κοπέλα, δεν είναι Βουγιουκλάκη, γιατί εκείνη ήταν απλησίαστη, αλλά είναι μια χαρά ηθοποιός και καλός χαρακτήρας.»

Θα πηγαίνατε δηλαδή να δείτε έναν ηθοποιό να παίζει ένα ρόλο στον οποίο βάλατε εσείς τη σφραγίδα σας; «Βεβαίως! Γιατί να μην πάω; Δεν μπορούν άλλοι ηθοποιοί να παίξουν τους ρόλους που έπαιξα εγώ; Είμαστε καλά; Τι αποκλειστικότητα είναι αυτή που έχουμε; Οι ηθοποιοί στο εξωτερικό δεν παίζουν ρόλους που έχουν παίξει άλλοι παλιότεροι ηθοποιοί; Οι μεγάλες ταινίες και τα θεατρικά έργα, δεν είναι γραμμένα μόνο για έναν , μπορούν να τα παίζουν και άλλοι. Θα σας πω ότι φέτος παίχτηκε «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης», που τον είχα παίξει εγώ στο παρελθόν στον κινηματογράφο. Πήγα, το είδα και μάλιστα μπορώ να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ.»

Πηγή: zappit.gr

TAGS