Και τελείως ξαφνικά, εχθές το απόγευμα στην επίδειξη μόδας του Richard Quinn στα πλαίσις της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου η βαριά, δίφυλλη πόρτα άνοιξε και από μέσα πέρασε η βασίλισσα Ελισάβετ, ντυμένη με ένα γαλάζιο παλ ταγέρ και ένα ζευγάρι, λουστρίνι γόβες από αυτές που χρόνια τώρα δεν λέει να βγάλει από πάνω της. Διέσχισε την αίθουσα και κάθισε στην πρώτη σειρά, δίπλα στην Anna Wintour, η οποία παρά την συγκάληψη των μαύρων γυαλιών της και το γενικότερο coolness που την διακρίνει μάλλον δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξη της που είδε την Ελισάβετ σε ένα τέτοιο event. Πολύ περισσότερο οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με τα όσο μεταφέρουν τα διεθνή Μέσα δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Τίτλοι όπως «Κι όμως συνέβη» ή «Όχι, δεν είναι φωτομοντάζ» έκαναν για λίγο τον γύρο του κόσμου, και όλοι επικρότησαν την απόφαση της Ελισάβετ να ζήσει και αυτή την εμπειρία στη ζωή της, δίνοντας το παρών σε μία Εβδομάδα Μόδας, την πρώτη που έγινε στα χρονικά. Μάλιστα η όλη διαδικασία κρατήθηκε μυστική από το παλάτι και έτσι οι πάντες κυριολεκτικά αιφνιδιάστηκαν. 

Αυτό όμως που σχολιάστηκε ακόμα περισσότερο ήταν οι αντιδράσεις της ίδιας της Queen με κάποιες από τις δημιουργίες του Richard Quinn και ειδικά όταν μπροστά της πέρασε ένα μοντέλο που φορούσε στράπλες φόρεμα, ψηλές μπότες και κράνος μηχανής. 

Με το πέρας της επίδειξης, η Ελισάβετ προχώρησε ακόμα μία καινοτομία, καθώς απένειμε στον σχεδιαστή το πρώτο Βραβείο της Βασίλισσας για τη Βρετανική Μόδα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, με το βραβείο, που θα απονέμεται κάθε χρόνο σε νέους Βρετανούς σχεδιαστές για το ταλέντο τους και την πρωτοτυπία της δουλειάς τους, αναγνωρίζεται ο ρόλος της βιομηχανίας μόδας στην κοινωνία και τη διπλωματία.

Δες στο βίντεο την εμφάνιση της στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

 

TAGS