Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η Μέριλιν Μονρόε θα είναι το αιώνιο σύμβολο της θηλυκότητας και της γοητείας. Μία εμβληματική προσωπικότητα, που οι εμφανίσεις της και οι φωτογραφίσεις της θα μείνουν ανεξίτηλες, όσα χρόνια και εάν περάσουν μετά το θάνατό της.

Το πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της Μέριλιν, που κανείς δεν πρόκειται να σβήσει από τη μνήμη του, όσο κι αν προσπαθήσει, είναι η εμβληματική σκηνή από τα «7 χρόνια φαγούρα», όπου το απόλυτο sex symbol στέκεται με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της πάνω σε μια σχάρα του μετρό και το λευκό της πλισέ φόρεμα σηκώνεται από τον αέρα, αποκαλύπτοντας τα καλλίγραμμα πόδια της. Βεβαίως, αυτή η φωτογραφία δεν ήταν η μοναδική που έδωσε τροφή για σχόλια σε δημοσιογράφους και επαγγελματίες του θεάματος.

Το 1951 η εντυπωσιακή ντίβα παρευρέθηκε σε ένα πάρτι στο ξενοδοχείο Beverly Hills, φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ. Και όπως ήταν φυσικό και επόμενο, τράβηξε όλα τα βλέμματα των καλεσμένων. Κάποια στιγμή μία αρκετά συντηρητική δημοσιογράφος έδειξε να προσβλήθηκε από τη σχετικά προχωρημένη για εκείνη την εποχή εμφάνιση της Μονρόε, χαρακτηρίζοντάς τη «φθηνή» και «χυδαία». Μάλιστα γύρισε και της είπε χωρίς καμία ντροπή, ότι θα ήταν καλύτερη εάν εμφανιζόταν, φορώντας ένα σακί από πατάτες.

Η Μονρόε εμφανίστηκε με ένα φόρεμα - σακί από πατάτες, ενώ ολοκλήρωσε την εμφάνιση της με ψηλοτάκουνα πορτοκαλί πέδιλα με αφορμή το χυδαίο σχόλιο που της έκανε μία δημοσιογράφος εξαιτίας μίας πιο σέξι εμφάνισής της.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο ήταν και η αφορμή, προκειμένου η Μέριλιν να κάνει μία τελείως διαφορετική φωτογράφιση απ' αυτές που την είχαμε συνηθίσει. Η ντίβα του κινηματογράφου πήρε στα σοβαρά την “πρόταση” της δημοσιογράφου και αποφάσισε να το κάνει πράξη. Έτσι, η εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών 20th Century Fox με την οποία είχε συμβόλαιο εκείνη την περίοδο η Μονρόε, εκμεταλλεύτηκε όλο αυτό τον ντόρο που προκλήθηκε από αυτή τη δήλωση και προχώρησε στην ανατρεπτική φωτογράφιση με το σακί.

Η Μονρόε εμφανίστηκε με ένα φόρεμα - σακί από πατάτες, ενώ ολοκλήρωσε την εμφάνιση της με ψηλοτάκουνα πορτοκαλί πέδιλα. Ακόμα και μες το σακί η ίδια ακτινοβολούσε λάμψη και έδειχνε και πάλι ελκυστική.

Συνεπώς, με αυτόν το σαρκαστικό τρόπο θέλησε να κλείσει τα στόματα για τις πιο σέξι εμφανίσεις της, αλλά και να δώσει τεράστια δημοσιότητα στον προμηθευτή της πατάτας με τη δωρεάν διαφήμιση που του έκανε.

Με πληροφορίες από τη Μηχανή του Χρόνου

Ακόμα και μες το σακί η ίδια ακτινοβολούσε λάμψη και έδειχνε και πάλι ελκυστική.

 

TAGS