Η 37χρονη διάσημη δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον για να κάνει συναντήσεις σχετικά με την απελευθέρωση του πρώην προέδρου των Μαλδίβων Μοχάμεντ Νασίντ.

Σε συνέντευξή της στο NBC News μίλησε για την δουλειά της και για το αν ανησυχεί για την ασφάλειά της όταν ταξιδεύει σε χώρες που βρίσκονται σε πολιτική αναταραχή ή σε πόλεμο.

Η Αμάλ υπερασπίζεται δωρεάν τον πρώην πρόεδρο των Μαλδίβων, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει ποινή 6 μηνών από μία καταδίκη 13 χρόνων, με την κατηγορία της τρομοκρατίας, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

«Η δημοκρατία είναι νεκρή στις Μαλδίβες. Στην κυριολεξία αν γινόντουσαν εκλογές τώρα, δεν θα υπήρχε κανένας να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του προέδρου. Κάθε ηγέτης της αντιπολίτευσης είτε βρίσκεται πίσω από τα σίδερα είτε έχει συρθεί από την κυβέρνηση στα δικαστήρια», σημείωσε.

Η κατηγορία προέκυψε έπειτα από την παραγγελία για την σύλληψη ενός φερόμενου ως διεφθαρμένου δικαστή, όταν ο Νασίντ ήταν πρόεδρος ακόμα, το 2012.

Μετά την σύλληψη του δικαστή, ο Νασίντ παραιτήθηκε από την προεδρία εν μέσω λαϊκών αντιδράσεων και στη συνέχεια έχασε και την υποστήριξη του στρατού και της αστυνομίας, ενώ στις εκλογές του 2013 ηττήθηκε από τον ετεροθαλή αδερφό του πρώην ισχυρού ηγέτη της χώρας.

Η Αμάλ δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει και για τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Σε ερώτηση σχετικά με το πώς αισθάνεται που μετά τον γάμο της με τον διάσημο ηθοποιό, όλα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν προς την ίδια για κάτι που δεν αφορά την επαγγελματική της ταυτότητα, η Αμάλ απάντησε: «Εξακολουθώ να κάνω την ίδια δουλειά έκανα πριν. Νομίζω ότι είναι υπέροχο ότι κάποιοι celebrities μέσα από τα φώτα της δημοσιότητας καταφέρνουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με σοβαρά θέματα. Εγώ εξακολουθώ να κάνουν την ίδια δουλειά που έκανα και πριν. Αλλά αν ο κόσμος μου δίνει τώρα μεγαλύτερη προσοχή, όποιος και αν είναι ο λόγο, τότε νομίζω ότι είναι καλό.»

TAGS