ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η αδερφή της Κατρίν Ντενέβ, Φρανσουάζ Ντορλεάκ, έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό στα 25 της

Η Framboise (βατόμουρο) όπως την αποκαλούσε ο σύντροφός της Φρανσουά Τρυφώ λόγω της κόκκινης χαίτης της στάθηκε άτυχη. Λαμπερή και όμορφη αλλά άτυχη.

Η αδερφή της Κατρίν Ντενέβ, Φρανσουάζ Ντορλεάκ, έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό στα 25 της

Οι δίδυμες Ντελφίν και Σολάνζ, δασκάλα χορού και δασκάλα μουσικής και φιλόδοξη συνθέτρια αντίστοιχα, ονειρεύονται μια ζωή γεμάτη τέχνη και έρωτα στο Παρίσι, μακριά από την ασφυκτική «μικρή» ζωή στο λιμάνι του Ροσφόρ. Ο Ετιέν και ο Μπιλ, χορευτές ενός περιοδεύοντα θιάσου που θα φτάσει στο λιμάνι του Ροσφόρ για το Σαββατοκύριακο ονειρεύονται ένα κόσμο γεμάτο όμορφα κορίτσια και ξεγνοιασιά, μια ακόμη σελίδα στο μεγάλο βιβλίο της ελεύθερης ζωής τους. Ο ναύτης Μαξάνς ονειρεύεται το «Ιδανικό θηλυκό» που το έχει ζωγραφίσει με τη μορφή της Ντελφίν, χωρίς όμως να την έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του. Ο Σιμόν Νταμ ονειρεύεται τη γυναίκα που αγάπησε και έχασε πριν δέκα χρόνια - θυμάται ότι είχε δύο δίδυμα κορίτσια από μια προηγούμενη σχέση και μάλλον βρίσκεται στο Μεξικό. Και ο «Αμερικάνος στη Γαλλία» Άντι Μίλερ περιοδεύει ως διάσημος πιανίστας, ανίκανος να αντιληφθεί πως αυτό που δεν ήξερε ότι ονειρευόταν βρίσκεται στη γωνιά του δρόμου έξω από ένα σχολείο στο πολύβουο, ειδικά εκείνες τις ημέρες, στο Ροσφόρ.

Οι δεσποινίδες του Ροσφόρ, η γαλλική ταινία του 1967, του σκηνοθέτη Ζακ Ντεμί είναι ένας φόρος τιμής στα χολιγουντιανά μιούζικαλ, με τις αδελφές Κατρίν Ντενέβ και Φρανσουάζ Ντορλεάκ.

Αυτό το φίλμ ήταν και η αιτία του θανάτου της Ντορλεάκ, τον Ιούνιο του '67 οδηγώντας να προλάβει την πτήση από τη Νίκαια στο Λονδίνο για να παρευρεθεί στην πρεμιέρα του φιλμ ντελαπάρισε λίγο πριν το αεροδρόμιο .

Η Framboise (βατόμουρο) όπως την αποκαλούσε ο σύντροφός της Φρανσουά Τρυφώ λόγω της κόκκινης χαίτης της έκλεισε μια λαμπρή καριέρα μόλις στα 25 της χρόνια. Η μεγαλύτερη αδελφή της Κατρίν, που κράτησε το πατρώνυμό της είχε ήδη πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως «Ο Τυχοδιώκτης του Ρίο» του Μπροκά , «Το μαλακό δέρμα» του Τρυφώ, «Ο Εγκέφαλος» με τον Ντέιβιντ Νίβεν και καμιά δεκαριά ακόμα.

Δείτε το τρέιλερ:

Η Φρανσουάζ Ντορλεάκ εκείνο το πρωινό της 26ης Ιουνίου του 1967 ξεκίνησε για το αεροδρόμιο της Νίκαιας. Οδηγούσε ένα νοικιασμένο Renault 10. Τα καστανά της μαλλιά ήταν δεμένα σε μια ψηλή αλογοουρά. Γύρω από τον λαιμό της είχε περάσει ένα μεταξωτό φουλάρι του Hermes. Φορούσε ένα πολύ κοντό φόρεμα του Courreges. Τα μεγάλα μαύρα της μάτια που έμοιαζαν με αυτά της αδερφής της Κατρίν Ντενέβ κάλυπταν τεράστια μαύρα γυαλιά. Στο διπλανό κάθισμα του αυτοκινήτου βρισκόταν το πολυαγαπημένο της σκυλάκι, ράτσας Γιορκσάιρ.

Η Ντορλεάκ βιαζόταν να φθάσει στο αεροδρόμιο. Φοβόταν ότι θα χάσει την πτήση της. Δέκα χιλιόμετρα πριν από την Νίκαια η ωραία Γαλλίδα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της. Το Renault έπεσε πάνω σε μια πινακίδα στην έξοδο Villeneuve-Loubet του αυτοκινητοδρόμου La Provencale. Το αυτοκίνητο αναποδογύρισε. Οι άλλοι οδηγοί οι οποίοι σταμάτησαν για να βοηθήσουν δεν μπόρεσαν τελικά να απεγκλωβίσουν την Φρανσουάζ. Παρακολουθούσαν έντρομοι την νεαρή γυναίκα να χτυπάει ουρλιάζοντας το καπό και τα τζάμια. Μάταια προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου. Το σκυλάκι της γαύγιζε δαιμονισμένο.

Δείτε ένα όμορφο βίντεο με τη ζωή των δύο αδερφών:

Ίσως καταλάβαινε κι εκείνο όπως και η ιδιοκτήτριά του ότι σε κλάσματα δευτερολέπτου το αυτοκίνητο θα έπαιρνε φωτιά. Έτσι κι έγινε. Η Ντορλεάκ βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στο φλεγόμενο όχημα. Η αστυνομία που έφθασε λίγα λεπτά αργότερα αναγνώρισε το πτώμα της μέσα από ένα μπλοκ επιταγών, το ημερολόγιό της και την άδεια οδήγησης. Η Ντορλεάκ ήταν μόνο 25 ετών. Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του1942. Ήταν η κόρη του σεναριογράφου Μορίς Ντορλεάκ και της Ρενέ Ντενέβ. Αδερφή της ήταν η «ωραία της ημέρας», διάσημη γαλλίδα σταρ, Κατρίν Ντενέβ. Η Φρανσουάζ έδειχνε να έχει λαμπρό μέλλον στο χώρο του κινηματογράφου.

Δείτε τη Φρανσουάζ Ντορλεάκ να τραγουδάει το Μario j'ai Μal:


Συμπρωταγωνίστησε με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό στην πασίγνωστη ταινία «Ο άνδρας από το Ρίο» ενώ συνεργάστηκε επίσης με τους Ζαν Κλοντ Μπριαλί, Μάικλ Κέιν και δημιουργούς όπως ο Φρανσουά Τρυφό και ο Ρομάν Πολάνσκι. Ήταν πολύ αδύνατη με χλωμό δέρμα. Το ρολόι του χρόνου σταμάτησε για εκείνη την 26η Ιουνίου του 1967. Η Ντορλεάκ είχε πολλούς άνδρες θαυμαστές. Λάτρευε την ελευθερία της και την περιπέτεια. Την γοήτευαν οι «σκληροί» γοητευτικοί άνδρες. Κάποιοι από αυτούς ήταν πασίγνωστα playboys. Ανάμεσά τους ο Γάλλος εκατομμυριούχος και μέγας playboy Άλεξ Σεβασί. Ο Άλεξ ήταν γιος αριστοκρατικής οικογένειας. Δημιούργησε σχέση με την Ντορλεάκ όταν εκείνη ήταν περίπου 20 ετών. Έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα.

Ο Σεβασί στα μέσα της δεκαετίας του ’80 παντρεύτηκε την Μαρία Νιάρχου.

Δείτε μια συνέντευξή της το 1967:

*Με πληροφορίες από το vima.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Ο Τομ Σέλεκ μιλάει για την "τυχερή του ζωή", "την κατά τύχη καριέρα του" και τη λατρεμένη του σύζυγο

Τον έχουμε αγαπήσει σε τόσες ταινίες και σειρές, ενώ πάντοτε θα τον θυμόμαστε ως τον μεγάλο έρωτα της Μόνικα στο Friends.

19 Απρ 2024

Νέο τραγούδι από τους γιούς του Πολ ΜακΚάρντεϊ και του Τζον Λένον- η συνέχεια των Beatles;

Ο Τζέιμς ΜακΚάρτνεϊ και ο Σον Όνο Λένον έγραψαν μαζί τραγούδι

19 Απρ 2024

Zendaya: Ξετρέλανε τους φαν η εμφάνιση της με το μαύρο φόρεμα της Vera Wang

Η συνεργασία της με τον διάσημο στιλίστα Law Roach αποφέρει πάντοτε εντυπωσιακούς καρπούς.

19 Απρ 2024

Έλενα-Όλγα Χρηστίδη: "Να έχουμε θέσεις στο τραπέζι των αποφάσεων -αλλά να μπορούμε και να αναποδογυρίζουμε το τραπέζι όταν αυτό ωφελεί μόνο λίγους"

Η ψυχολόγος Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, υποψήφια Ευρωβουλεύτρια με τη Νέα Αριστερά, τονίζει πως μια πιο δημοκρατική και αλληλέγγυα ΕΕ είναι εφικτή, όπως και μια καλύτερη ζωή τώρα άμεσα για τους Έλληνες.

19 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Η Σαρλίζ Θερόν με την 8χρονη κόρη της σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στη Νέα Υόρκη

H Σαρλίζ Θερόν ως brand ambassador του "Dior" πήγε να παρακολουθήσει την επίδειξη μόδας του διάσημου οίκου που έγινε στη Νέα Υόρκη.

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.