Υπήρξε ένα από τα πιο λαμπερά τηλεοπτικά πρόσωπα των early ‘00s με τον ρόλο της στο πετυχημένο Grey’s Anatomy, κυριολεκτικά να εκτοξεύει τη φήμη της και να την κάνει περιζήτητη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Όλοι μιλούσαν για την όμορφη ξανθιά με το ταλέντο και το έξυπνο μουτράκι.

Η αποχώρησή της από τη διάσημη σειρά, συνοδεύτηκε με μία σειρά από φήμες, σχετικές με τη συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αλλά και τη σχέση της με τη σιδηρά κυρία του project, Σόντα Ράιμς. Συγκεκριμένα, όταν το 2008 ήταν υποψήφια για βραβείο Εmmy, για τον ρόλο της ως Ίζι Στίβενς, η Χέιγκλ μέσα από γραπτή της δήλωση, απέρριψε την υποψηφιότητα υποστηρίζοντας ότι δεν της αξίζει μιας και δεν την δόθηκε αρκετός τηλεοπτικός χρόνος.

Συγκεκριμένα, όταν το 2008 ήταν υποψήφια για βραβείο Εmmy, για τον ρόλο της ως Ίζι Στίβενς, η Χέιγκλ μέσα από γραπτή της δήλωση, απέρριψε την υποψηφιότητα υποστηρίζοντας ότι δεν της αξίζει μιας και δεν την δόθηκε αρκετός τηλεοπτικός χρόνος.

Όπως ήταν φυσικό, οι σχέσεις της με την παραγωγή της σειράς επλήγησαν ανεπανόρθωτα, με αποτέλεσμα την αποχώρησή της. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, μιας και η Χέιγκλ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Το 2007 λίγο μετά την κυκλοφορία της πετυχημένης κωμωδίας «Κnocked up» όπου πρωταγωνίστησε με τον Σεθ Ρόγκεν, έδωσε μία συνέντευξη στο Vanity Fair, όπου μεταξύ άλλων είπε για την ταινία: «Δεν μου άρεσε όπως παρουσίασε τις γυναίκες. Εγώ δηλαδή ήμουν η σκληρή σκύλα και ο άντρας ο γλυκούλης γκαφατζής που προκαλεί τη συμπάθεια. Μου ήταν πολύ δύσκολο κάποιες μέρες να παίζω έναν τόσο κακό χαρακτήρα. Στο 90% ήταν μία ωραία για εμένα εμπειρία, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν αγάπησα αυτή την ταινία», είπε.

«Δεν μου άρεσε όπως παρουσίασε τις γυναίκες. Εγώ δηλαδή ήμουν η σκληρή σκύλα και ο άντρας ο γλυκούλης γκαφατζής που προκαλεί τη συμπάθεια. Μου ήταν πολύ δύσκολο κάποιες μέρες να παίζω έναν τόσο κακό χαρακτήρα. Στο 90% ήταν μία ωραία για εμένα εμπειρία, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν αγάπησα αυτή την ταινία», είπε.

Όπως ήταν φυσικό, ο συμπρωταγωνιστής της Σεθ Ρόγκεν αλλά και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζαντ Άπατοου, απάντησαν στη Χέιγκλ χαρακτηρίζοντάς την υποκρίτρια ενώ παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί απολύτως τίποτα σχετικά με τα όσα ένιωθε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Παρόλο που ο Ρόγκεν, αρκετά χρόνια μετά τα ξαναβρήκε με τη Χέιγκλ, και η ίδια παραδέχτηκε ότι δεν έπρεπε να πει τα συγκεκριμένα λόγια για την ταινία, η ζημιά είχε ήδη γίνει. Το τηλέφωνο της Χέιγκλ έπαψε να χτυπάει και κάπως έτσι η ηθοποιός δεν έκανε ποτέ την καριέρα που της άξιζε.

Kεντρική φωτογραφία: Abaca

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS