Στις Εβδομάδες Μόδας που είδαμε το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρο τον πλανήτη τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Κάια Γκέρμπερ, κόρη της Σίντι Κρόφορντ και του επιχειρηματία Ράντι Γκέρμπερ, η οποία στα 16 της μόλις χρόνια είναι το νέο, συγκλονιστικό πρόσωπο στον χώρο της μόδας. 

Η μαμά Σίντι έχει δεχθεί βέβαια, μέσα στο όλο καμάρι για τα κατορθώματα της κόρης της, και πολύ σοβαρά πυρά αφού δεν είναι καθόλου λίγοι οι επικριτές, εκείνοι που θεωρούν ότι η Κάια θα έπρεπε να πηγαίνει ακόμα σχολείο αντί να περιφέρεται από χώρα σε χώρα με τόσο ελάχιστα κιλά και τόσο χλωμό, κουρασμένο πρόσωπο.

Αρχικά το διάσημο μοντέλο δεν είχε πάρει θέση απέναντι σε όσους την έκριναν αρνητικά για την επιλογή της να αφήσει την 16χρονη να μπει τόσο νωρίς στην δύσκολη πραγματικότητα του μόντελινγκ, σε πρόσφατη συνέντευξη της ωστόσο, στο πρακτορείο Associated Press η 51χρονη αποφάσισε να βάλει μερικά πράγματα στη θέση τους μέσα από τις δηλώσεις της.

«Η κόρη μου μόλις έβγαλε άδεια οδήγησης. Τρέμω πολύ περισσότερο για την οδήγηση, για να μην της συμβεί κάτι ενώ οδηγεί, παρά για την είσοδό της στον κόσμο τoυ μόντελινγκ. Το σημαντικό για τα παιδιά μου είναι ότι γνωρίζω πολλά για αυτόν τον κόσμο. Νιώθω πως κανείς δεν θα μπορούσε να βοηθήσει στη καθοδήγησή τους καλύτερα από μένα», πρόσθεσε η Σίντι Κρόφορντ.  

Η Κρόφορντ λέει ότι καταλαβαίνει ότι ήταν αναπόφευκτο για την Κάια να εισέλθει στον κόσμο της μόδας. «Θα ήθελα να μπορούσα να το καθυστερήσω ένα ή δύο χρόνια, αλλά είναι 16 ετών. Τόσο ήμουν και εγώ όταν ξεκίνησα. Μοιάζει μικρή ηλικία , αλλά για τη μόδα είναι η φυσιολογική ηλικία για ένα ξεκίνημα».  

Στην επίδειξη της Donatella Versace η Σίντ Κρόφορντ έκανε μια εμφάνιση έκπληξη μαζί με άλλα supermodels της εποχής της. Στην ίδια πασαρέλα περπάτησε και η κόρη της Κάια, αλλά η Σίντι λέει πως μέχρι την τελευταία στιγμή δεν γνώριζε αν η 16χρονη θα πέρναγε το κάστινγκ. «"Θα πρέπει να περπατήσουμε μαζί;" με ρώτησε όταν το έμαθε και της είπα "Όχι, δεν θέλω ούτε να περπατήσω μαζί σου, θα πάω με τις κυρίες που είναι η ηλικία μου και εσύ με τα κορίτσια της ηλικίας σου"», αναφέρει η Σίντι περιγράφοντας το διάλογο με την κόρη της. 

Aπόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη της Κάια, σχετικά με τις συμβουλές που τις έδωσε η μητέρα της πριν μπει στον χώρο του μόντελινγκ.

 

TAGS