Mε αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων η Όλγα Κεφαλογιάννη μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε παραδοσιακό κρητικό πιλάφι, και μάλιστα μοιράστηκε τη συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη λοιπόν, φορώντας μία κόκκινη μπλούζα και έχοντας πιασμένα τα μαλλιά της, μαγείρεψε το αγαπημένο της κρητικό φαγητό, με τα σχόλια και τα likes από τους followers της να είναι εκατοντάδες.

«Τελευταία Κυριακή του 2020 και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής για Κρητικό πιλάφι», έγραψε στην ανάρτησή της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο προφίλ της στο ίνσταγκραμ:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ολόκληρη ανάρτηση της Ολγας Κεφαλογιάννη για τη συνταγή

«Τελευταία Κυριακή του 2020 και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής για Κρητικό πιλάφι
(χωρίς πολλά λιπαρά)

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Ένα ολόκληρο κοτόπουλο (κατά προτίμηση χωριάτικο)
Ρύζι "καρολίνα”
Λαχανικά (καρότα, σέλινο, κολοκύθια)
Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι (εγώ βάζω και μπούκοβο γιατί μου αρέσουν τα καρυκεύματα)

Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο και τα λαχανικά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε το ζουμί.

Για να φτιάξουμε το πιλάφι ακολουθούμε το γνωστό κανόνα 1 προς 3 (δηλ. για 1 φλιτζάνι ρύζι χρειαζόμαστε 3 φλιτζάνια ζουμί).

Σε χωριστή κατσαρόλα βάζουμε για κάθε 1 φλιτζάνι ρύζι, 3 φλιτζάνια ζουμί. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τη γεύση. Υπολογίζουμε περίπου 15’ και μετά προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμόνι (εγώ βάζω ένα λεμόνι ανα φλιτζάνι) και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα.

Όταν τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο το ρύζι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5-10 λεπτά.

Σερβίρουμε το πιλάφι και το συνοδεύουμε με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

(Αν δεν θέλετε να φτιάξετε πιλάφι για πολλά άτομα, μπορείτε να φυλάξετε το ζωμό στο ψυγείο ή την κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε αργότερα)»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS