Η Έμμα Στόουν θα παίξει την μεγαλύτερη - και σχεδόν άγνωστη - αδελφή του Τζον Κένεντι, Ρόζμαρι, η οποία αναγκάστηκε να υποβληθεί σε λοβοτομή σε ηλικία 23 ετών, έχοντας εκφράσει υπερκινητικότητα και βίαιη συμπεριφορά, που, όπως θεωρούσε η διάσημη οικογένεια, απειλούσε τη δημόσια εικόνα της.

Η ταινία «Γράμματα από τη Ρόζμαρι» («Letters From Rosemary») θα βασιστεί στο σενάριο του πρωτοεμφανιζόμενου σεναριογράφου Nick Yarborough, το οποίο αφηγείται τα γεγονότα που οδήγησαν στη λοβοτομή και τις συνέπειές της. Και παρότι δεν έχει επιλεγεί ακόμα σκηνοθέτης, το φιλμ χρηματοδοτείται από την εταιρεία παραγωγής «Anonymous Content», που μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει στη μεγάλη οθόνη βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες, όπως το «Spotlight» και «Η επιστροφή» («The Revenant»).

H Ρόζμαρι Κένεντι, η μεγαλύτερη κόρη του Τζόζεφ και της Ρόουζ, υπήρξε από τους πρώτους ασθενείς που υπέστησαν την αμφιλεγόμενη διαδικασία της λοβοτομής στις ΗΠΑ. Οι συνέπειες της επέμβασης ήταν τόσο καταστροφικές, που η κοπέλα πέρασε την υπόλοιπη ζωή της σε ίδρυμα, έχοντας πλέον την πνευματική κατάσταση ενός ανθρώπου μόλις δύο ετών.

Ο τίτλος της βιογραφικής ταινίας αναφέρεται, πιθανότατα, στον μεγάλο αριθμό γραμμάτων και ημερολογίων που έγραψε η Ρόζμαρι κατά την εφηβεία της και λίγο μετά την ηλικία των 20 ετών και δημοσιεύθηκαν από την πρώην γραμματέα της οικογένειας Κένεντι, Μπάρμπαρα Γκίμπσον, το 1955. Σε αυτά, αποκαλύπτεται ότι η κοπέλα, πριν την επέμβαση, είχε μια κανονική ζωή, πηγαίνοντας π.χ. σε συναντήσεις για τσάι, δοκιμές για φορέματα και άλλες εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια, η οικογένεια Κένεντι περιέγραψε τη Ρόζμαρι ως «πνευματικά καθυστερημένη» και «ανάπηρη» αντί να εξηγήσει τι πραγματικά της είχε συμβεί. Και πολλοί πιστεύουν ότι η Ονίς Κένεντι καθιέρωσε τους Special Olympics από την αγάπη της για την αδελφή της. 

H οικογένεια Kennedy στο Hyannis Port, 04 Σεπτεμβρίου1931. Αριστερά προς δεξιά: Robert Kennedy, John F. Kennedy, Eunice Kennedy, Jean Kennedy (στην αγκαλιά του) Joseph P. Kennedy Sr., Rose Fitzgerald Kennedy (που εκείνη την περίοδο ήταν έγκυος στον Edward "Ted" Kennedy), Patricia Kennedy, Kathleen Kennedy, Joseph P. Kennedy Jr. (από πίσω) Rosemary Kennedy. Ο σκύλος μπροστά είναι ο Buddy.
TAGS