ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Έμμα Στόουν θα υποδυθεί την κρυφή αδελφή του Τζον Κένεντι, Ρόζμαρι

Στη νέα ταινία της, η ηθοποιός θα «μεταμφιεστεί» στη Ρόζμαρι Κένεντι, που έμεινε διανοητικά ανάπηρη μετά από λοβοτομή στην οποία την υπέβαλε η οικογένειά της.

H Έμμα Στόουν θα υποδυθεί την κρυφή αδελφή του Τζον Κένεντι, Ρόζμαρι

Η Έμμα Στόουν θα παίξει την μεγαλύτερη - και σχεδόν άγνωστη - αδελφή του Τζον Κένεντι, Ρόζμαρι, η οποία αναγκάστηκε να υποβληθεί σε λοβοτομή σε ηλικία 23 ετών, έχοντας εκφράσει υπερκινητικότητα και βίαιη συμπεριφορά, που, όπως θεωρούσε η διάσημη οικογένεια, απειλούσε τη δημόσια εικόνα της.

Η ταινία «Γράμματα από τη Ρόζμαρι» («Letters From Rosemary») θα βασιστεί στο σενάριο του πρωτοεμφανιζόμενου σεναριογράφου Nick Yarborough, το οποίο αφηγείται τα γεγονότα που οδήγησαν στη λοβοτομή και τις συνέπειές της. Και παρότι δεν έχει επιλεγεί ακόμα σκηνοθέτης, το φιλμ χρηματοδοτείται από την εταιρεία παραγωγής «Anonymous Content», που μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει στη μεγάλη οθόνη βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες, όπως το «Spotlight» και «Η επιστροφή» («The Revenant»).

H Ρόζμαρι Κένεντι, η μεγαλύτερη κόρη του Τζόζεφ και της Ρόουζ, υπήρξε από τους πρώτους ασθενείς που υπέστησαν την αμφιλεγόμενη διαδικασία της λοβοτομής στις ΗΠΑ. Οι συνέπειες της επέμβασης ήταν τόσο καταστροφικές, που η κοπέλα πέρασε την υπόλοιπη ζωή της σε ίδρυμα, έχοντας πλέον την πνευματική κατάσταση ενός ανθρώπου μόλις δύο ετών.

Ο τίτλος της βιογραφικής ταινίας αναφέρεται, πιθανότατα, στον μεγάλο αριθμό γραμμάτων και ημερολογίων που έγραψε η Ρόζμαρι κατά την εφηβεία της και λίγο μετά την ηλικία των 20 ετών και δημοσιεύθηκαν από την πρώην γραμματέα της οικογένειας Κένεντι, Μπάρμπαρα Γκίμπσον, το 1955. Σε αυτά, αποκαλύπτεται ότι η κοπέλα, πριν την επέμβαση, είχε μια κανονική ζωή, πηγαίνοντας π.χ. σε συναντήσεις για τσάι, δοκιμές για φορέματα και άλλες εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια, η οικογένεια Κένεντι περιέγραψε τη Ρόζμαρι ως «πνευματικά καθυστερημένη» και «ανάπηρη» αντί να εξηγήσει τι πραγματικά της είχε συμβεί. Και πολλοί πιστεύουν ότι η Ονίς Κένεντι καθιέρωσε τους Special Olympics από την αγάπη της για την αδελφή της.

H Έμμα Στόουν θα υποδυθεί την κρυφή αδελφή του Τζον Κένεντι, Ρόζμαρι
H οικογένεια Kennedy στο Hyannis Port, 04 Σεπτεμβρίου1931. Αριστερά προς δεξιά: Robert Kennedy, John F. Kennedy, Eunice Kennedy, Jean Kennedy (στην αγκαλιά του) Joseph P. Kennedy Sr., Rose Fitzgerald Kennedy (που εκείνη την περίοδο ήταν έγκυος στον Edward "Ted" Kennedy), Patricia Kennedy, Kathleen Kennedy, Joseph P. Kennedy Jr. (από πίσω) Rosemary Kennedy. Ο σκύλος μπροστά είναι ο Buddy.

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.